Meniu Închide

Acesta este motivul pentru care plătiți mai multă dobândă la primele rate ale creditului personal

Împrumutatul este de acord să plătească rate periodice constante, în care o parte din bani este folosită pentru a rambursa ceea ce i-a împrumutat banca, adică capitalul.

o persoana platind cu cardul
Imagen de flyerwerk en Pixabay

Puterea de cumpărare a societății a fost diminuată de o situație economică actuală care pune țara în serios pericol. Factori precum izbucnirea pandemiei în 2020 și inflația fulgerătoare au afectat negativ buzunarele spaniolilor, determinând din ce în ce mai mulți oameni să se confrunte cu nevoia de a solicita un împrumut de la o instituție financiară.

Cereți un împrumut și duceți-l la perfecțiune

În cazul în care o persoană contactează un împrumut personal la banca sa, aceasta poate avea o surpriză la plata primei rate . Pe chitanța transmisă de bancă figurează suma plătită, precum și totalul care rămâne de returnat, în care cea mai mare parte din ceea ce se plătește corespunde dobânzii pe care o percepe banca. Dar este aceasta o malpraxis din partea entității? Răspunsul este nu si desi aceasta situație este ciudată, motivul este sistemul francez de amortizare prin care sunt guvernate creditele.

Sistemul francez de calcul al ratelor de credit

În primul rând, înainte de a se face cererea de împrumut de nevoi personale, persoana interesată trebuie să cunoască componența ratelor lunare ale acestuia. Împrumutatul este de acord să plătească rate periodice constante, în care o parte din bani este folosită pentru a rambursa ceea ce i-a împrumutat banca , adică capitalul; în timp ce cealaltă parte va fi utilizată pentru plata dobânzii aplicate de entitate, care reprezintă beneficiul acesteia.

Totuși, pentru a calcula cuantumul acestor rate, în care se plătește același lucru în fiecare lună, este necesar să se cunoască metoda numită sistem francez de amortizare, care este folosită de băncile spaniole. La începutul vieții împrumutului, partea care se plătește în dobândă este mai mare, deși, pe măsură ce trec anii, această relație se inversează , astfel încât o persoană va ajunge să plătească mai mult capital, ceea ce reprezintă o parte mai mare din totalul cotelor.

Că o persoană plătește mai multă dobândă decât capital în primele rate ale împrumutului de nevoi personale este ceva cu totul normal, întrucât banca calculează dobânda în funcție de capitalul restant. De aceea, întrucât această rată se plătește lunar, datoria scade în același timp cu dobânda. În cazul în care partea din aceste dobânzi nu scade progresiv în următoarele rate lunare, aceasta ar trebui să declanșeze alarmele împrumutatului.

Ce poți face dacă vrei să plătești mai puțină dobândă?

Achitarea unei sume mai mari de dobândă la început este o situație care nu poate fi evitată, însă nu strica niciodată ca împrumutatul să încerce să reducă respectiva sumă. Dar, cum poți obține o sumă mai mică plătită? Singura modalitate este prin contractarea unui credit de nevoi personale, care are o dobândă mica.

Publicat în La curent

1 comentariu

  1. Silvia

    Este momentul perfect să-ți faci câteva planuri pe termen lung și este timpul să fii fericit. Am învățat această publicare și, dacă aș putea, aș dori să vă consiliez câteva probleme sau sfaturi fascinante. Poate că puteți scrie următoarele articole cu referire la acest articol. Vreau să citesc mai multe probleme despre asta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *