Meniu Închide

Cereți un împrumut și duceți-l la perfecțiune

Viața este plină de obiective de îndeplinit și de evenimente neprevăzute de rezolvat. Pe de o parte, trebuie să planifici și să stabilești obiective pentru a-ți îndeplini obiectivele și, pe de altă parte, trebuie să fii pregătit pentru un eveniment neobișnuit care îți poate dezechilibra sănătatea financiară și te poate grăbi. În ambele cazuri, puteți solicita un împrumut.

Acest instrument financiar îți va oferi sprijin atunci când ai nevoie, dar trebuie să te asiguri că folosești corect această finanțare pentru a nu avea probleme, așa că învață cum să-ți gestionezi banii.

Sfaturi pentru a solicita un împrumut și a-l duce la perfecțiune

Un credit se acordă după analiza capacității dumneavoastră de plată, dar trebuie să returnați suma totală de bani care v-a fost împrumutată plus dobânda acumulată în timpul cât a durat finanțarea dumneavoastră și care a fost convenită la începutul termenului stabilit.

Urmați următoarele sfaturi pentru a le duce la perfecțiune și pentru a construi un istoric bun de credit:

 1. Cercetați și comparați alternativele dvs

împrumut perfect

Nu este vorba doar de compararea ratei dobânzii, ar trebui să verificați și Costul Total Anual (CAT), care este rata reală care include dobânda și costurile suplimentare pe care le are un împrumut, cum ar fi comisioane, comisioane și asigurări. De asemenea, vă va fi foarte util să revizuiți Costul Total al Creditului (CTC), care este suma totală pe care o veți ajunge să o plătiți atunci când luați în considerare toate cele suplimentare.

 1. Furnizează informațiile complete la început

Acesta este unul dintre sfaturile înainte de a solicita un împrumut pentru a grăbi procesul: este convenabil să furnizezi toate informațiile pe care aceștia le cer de la prima dată, deoarece orice clarificare poate însemna o întârziere a procesului.

 • Rețineți că informațiile solicitate vor depinde de tipul de credit pe care îl solicitați. În unele cazuri, veți avea o invitație de la banca dvs. și vă puteți activa finanțarea cu doar câteva clicuri, cum ar fi cu un  Împrumut Personal Imediat.
 1. Verificați contractul în detaliu

Trebuie să revizuiți la ce vă angajați și care sunt excepțiile.

 • Verificați dacă există penalități sau taxe suplimentare, precum și dacă există posibilitatea de a vă plăti creditul în avans.
 1. Rulați simulări

Făcând simulări ale împrumutului dumneavoastră, veți putea revizui câte plăți trebuie să efectuați, sumele fiecăreia și datele angajate. Veți avea posibilitatea să cunoașteți comportamentul creditului și cât veți fi plătit când veți termina.

 • Simulatoarele online  vă vor permite să faceți acest lucru cu ușurință și vă vor oferi o idee despre cum va funcționa dezvoltarea dvs. de împrumut în timp.
 1. Verificați produsele care pot fi conectate

Uneori creditele au accesorii care pot genera costuri suplimentare.

 • De cele mai multe ori sunt opționale, dar trebuie sa-i spui directorului tau ca nu le vrei.
 1. Alegeți termenul corect în funcție de capacitatea dvs. de plată

Dacă alegeți un termen lung pentru a avea plăți lunare mai mici, veți ajunge să plătiți mai multă dobândă. Dimpotrivă, dacă este foarte scurt, ratele ar putea necesita o mulțime de resurse în fiecare lună.

 • Calculați bine cât vă puteți permite cu adevărat să definiți acest parametru și să mențineți un  istoric de credit excelent.
 1. Nu cere mai mulți bani decât ai nevoie

Una dintre cele mai grave greșeli în gestionarea banilor este uitarea că tot ceea ce este solicitat trebuie returnat, prin urmare, solicitați doar ceea ce aveți nevoie.

 • Banii suplimentari te vor menține în datorii mai mult timp și cu plăți mai mari de dobânzi.
 1. Solicitați creditul în moneda națională

Acest lucru vă asigură de suma pe care trebuie să o plătiți, deoarece va fi o sumă pe care o cunoașteți și care va rămâne constantă.

 • Volatilitatea monedei îți poate crește datoria în timp.
 1. Alegeți un tip de tarif în funcție de profilul dvs

Ratele variabile pot funcționa pentru tine, dar sunt riscante în cazul în care există o ajustare la mijlocul finanțării. Daca iti doresti ceva mai sigur, alege o rata fixa care sa rămână aceeași pe toata perioada, îți va fi mai ușor de urmat si îți va aduce mai multa stabilitate.

 • Luați în considerare cu care vă simțiți cel mai confortabil și găsiți creditul care vă oferă o rată competitivă în acele condiții.
 1. nu întârzia niciodată

Este foarte important să plătiți toate taxele în termenele pe care le-ați stabilit.

 • Dacă respectați plata mai târziu, vă pot penaliza prin aplicarea de comisioane și dobânzi mai mari, care de obicei sunt mai mari decât cele obișnuite.

Înainte de a vă solicita împrumutul, urmați aceste recomandări și găsiți finanțarea ideală pentru  a vă atinge obiectivele. Nu uitați să fiți responsabil și să retrageți imediat suma taxei din venitul lunar.

Buna gestionare a  creditelor de nevoi personale  sau a oricărui alt tip de credit este responsabilitatea atât a celui care primește creditul, cât și a celui care îl acordă. Buna conduită din partea ambelor asigură o economie sănătoasă la nivel micro și macroeconomic. De aceea este importantă împrumuturile responsabile. În această postare explicăm mai multe despre concept și despre cum vă puteți asigura că aveți un comportament bun pentru propria bunăstare financiară.

Publicat în La curent

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *