├Ämprumuturi cu biroul de credit care se ob╚Ťin ├«n c├óteva ore

Ob╚Ťinerea finan╚Ť─ârii atunci c├ónd avem nevoie de bani ╚Öi nu avem venituri suficiente ├«n contul nostru va fi mai dificil─â dac─â apar ├«ntr-un dosar de ├«mprumuta╚Ťi. Cu toate acestea, nu este imposibil. Pe pia╚Ť─â exist─â unele entit─â╚Ťi care acord─â ├«mprumuturi cu biroul de credit┬áconsumatorilor cu acest profil.

Dac─â suntem ├«n c─âutarea de ├«mprumuturi cu biroul de credit, este esen╚Ťial ca datoria pentru care apar ├«ntr-un dosar de r─âu platnici s─â nu provin─â de la o institu╚Ťie financiar─â.

IMPORTANT!┬áTrebuie s─â avem ├«n vedere faptul c─â ├«mprumuturile cu garan╚Ťie ipotecara necesit─â o locuin╚Ť─â ├«n proprietate ╚Öi, ├«n caz de neplat─â, va fi aceast─â locuin╚Ť─â care va servi la plata datoriei.

credite cu biroul decredit

TOT CE TREBUIE S─é ╚śTII:

[toc]

Ce ├«nseamn─â s─â fii ├«n Biroul de Credit pentru a solicita finan╚Ťare?

A fi pe o list─â de datornici ├«nseamn─â c─â, din anumite motive, avem o datorie restant─â ╚Öi nepl─âtit─â cu o companie. Acest fapt presupune pentru mul╚Ťi creditori c─â decid─â c─â statistic avem un risc mai mare de a suporta o neplat─â, adic─â de a nu putea face fa╚Ť─â ramburs─ârii creditului.

Apari╚Ťia la Biroul de Credit reduce ╚Öansele noastre de a ob╚Ťine finan╚Ťare.

Cu toate acestea, entit─â╚Ťile ╚Ötiu, de asemenea, c─â┬áuneori aceste datorii sunt rezultatul unui dezacord cu o companie (de obicei telefonie). De╚Öi apar ├«n aceste dosare, creditorii vor analiza fiecare datorie ├«n mod personalizat ├«nainte de a accepta sau respinge cererea noastr─â.

Credite cu Biroul de credit ce putem ob╚Ťine

Exist─â mai multe tipuri de ├«mprumuturi cu biroul de credit pe care le putem solicita, de╚Öi ob╚Ťinerea unuia sau altuia va depinde de suma de bani de care avem nevoie, datoria pentru care suntem ├«nregistra╚Ťi ├«n dosarul de solvabilitate de capital ╚Öi politicile de risc ale fiec─ârei entit─â╚Ťi, ├«n special. Acestea sunt tipurile de ├Ämprumuturi cu biroul de credit pe care le putem alege:

 • Mini-creditele cu biroul de credit sunt cel mai u╚Öor tip de finan╚Ťare ce putem ob╚Ťine.┬áDeoarece sunt credite care acord─â sume mici de bani cu o perioad─â de rambursare foarte scurt─â, acestea sunt mai u╚Öor de ob╚Ťinut.
 • ├Ämprumuturile cu garan╚Ťii vor fi, de asemenea, u╚Öor de ob╚Ťinut, deoarece creditorul va avea o garan╚Ťie care va r─âm├óne ├«n caz de neplat─â.┬áCu aceste credite este posibil s─â ob╚Ťine╚Ťi mai mul╚Ťi bani dec├ót cu un mini-├«mprumut, de╚Öi are ╚Öi riscul de a pierde activul ca garan╚Ťie ├«n caz de neplat─â.

De╚Öi nu este at├ót de comun─â,┬áuneori este posibil s─â ob╚Ťine╚Ťi ╚Öi ├«mprumuturi bancare chiar dac─â suntem ├«n dosarele de r─âu platnici. De╚Öi pentru asta trebuie s─â avem un istoric impecabil cu banca noastr─â, un minim de vechime ╚Öi rela╚Ťie, iar datoria pentru care suntem ├«n biroul de credit ar trebui s─â fie minim─â. ├Än plus, este comun ca acestea s─â ne permit─â s─â ob╚Ťinem sume foarte mici de finan╚Ťare.

Dac─â pute╚Ťi ob╚Ťine sau nu un tip sau altul de ├«mprumut cu biroul de credit, va depinde de logica creditorului, care se va baza pe profilul nostru (venit, stabilitate, preg─âtire, vechime ÔÇŽ) ╚Öi datoria pentru care suntem ├«nregistra╚Ťi.

Împrumuturile personale cu biroul de credit sunt mai scumpe?

Nu. Entit─â╚Ťile care ofer─â ├«mprumuturi cu biroul de credit o fac ca un avantaj suplimentar ╚Öi nu ca un serviciu suplimentar pentru care trebuie s─â pl─âtim mai mult.

Cu toate acestea, trebuie s─â ╚Ötim c─â ├«mprumuturile cu mini-credite sau ├«mprumuturi cu garan╚Ťie ipotecar─â au, ├«n general, un cost mai mare dec├ót cel al altor ├«mprumuturi personale, indiferent dac─â ├«mprumutatul apare sau nu ├«ntr-o list─â de r─âu platnici.

Cerin╚Ťe speciale pentru a ob╚Ťine ├«mprumuturi cu Biroul de Credit

Pe l├óng─â cerin╚Ťele generale pentru ob╚Ťinerea unui credit, dac─â suntem ├«nscri╚Öi ├«n biroul de credit, trebuie s─â ├«ndeplinim dou─â condi╚Ťii suplimentare pentru ca entitatea care analizeaz─â profilul nostru s─â aprobe solicitarea noastr─â:

 • C─â datoria nu dep─â╚Öe╚Öte o anumit─â sum─â: ├«n general, ├«n mini-credite, limita este de aproximativ 1.000 de euro, de╚Öi la b─ânci aceast─â sum─â este semnificativ redus─â ├«n func╚Ťie de banc─â.
 • C─â datoria nu este financiar─â: niciun creditor nu va aproba cererea noastr─â de finan╚Ťare ├«n cazul ├«n care datoria pentru care apar ├«n liste este legat─â de o companie financiar─â. Aceasta implicit─â presta╚Ťii la alte credite, c─âr╚Ťi de credit, descoperiri de cont ├«n conturi sau credite ipotecare. ├Än general accept─â datorii care provin de la companiile de telefonie sau altele similare.

F─âr─â a ├«ndeplini aceste dou─â cerin╚Ťe suplimentare, chiar dac─â respect─âm restul condi╚Ťiilor generale de contractare, nu va fi posibil─â ob╚Ťinerea unei finan╚Ť─âri dec├ót dac─â mergem la ├«mprumuturile garantate.

├Än cazul ├«mprumuturilor gu garan╚Ťie ipotecar─â, nu va fi necesar─â respectarea acestor dou─â cerin╚Ťe, dar trebuie s─â avem o locuin╚Ť─â ├«n proprietate pe care s─â o utiliz─âm ca garan╚Ťie a rentabilit─â╚Ťii.

Diferen╚Ťa dintre Biroul de Credit ╚Öi Centrala Riscurilor Bancare

Deși biroul de credit este cel mai cunoscut și utilizat fișier implicit din România, există mai multe și uneori poate fi confuz să știm la cine să mergem sau unde ne-au înregistrat. Trebuie să știm că în România există două fișiere implicite principale.

 1. Biroul de Credit.
  Este o instututie care a fost infiin╚Ťat─â de c─âtre bancile comerciale iar utilizarea acestui sistem este op╚Ťional pentru entit─â╚Ťile bancare ╚Öi IFN-uri.
 2. Centrala Riscului┬áde Credit ÔÇô CRC.
  ├Än aceast─â baz─â de date gestionat─â de c─âtre Centrala Riscului┬áde Credit ÔÇô CRC┬ásunt ├«nscrise doar aceste credite superioare sumei de 20.000 lei

Acestea sunt diferitele fi╚Öiere cu datornici care exist─â ├«n Rom├ónia ╚Öi caracteristicile pe care le are fiecare. Cu informa╚Ťiile din aceast─â sec╚Ťiune putem ╚Öti deja la cine s─â mergem dac─â credem c─â suntem ├«nscri╚Öi ├«n oricare dintre ele.

Mul╚Ťi consumatori se ├«ntreab─â dac─â este legal ca o companie s─â-╚Öi partajeze datele personale cu un fi╚Öier prestabilit. Adev─ârul este c─â da. Legea privind protec╚Ťia datelor cu caracter personal consider─â c─â creditorul sau cel care ÔÇ×ac╚Ťioneaz─â ├«n numele sau interesul s─âuÔÇŁ are dreptul s─â ├«mp─ârt─â╚Öeasc─â datele noastre cu un sistem de informa╚Ťii despre credit, cum ar fi biroul de credit, furnizate ╚Öi atunci c├ónd datele se refer─â la┬á anumite datorii scadente ╚Öi pl─âtibile, a c─âror existen╚Ť─â sau cuantum nu a f─âcut obiectul unei cereri administrative sau judiciare din partea debitorului sau printr-o procedur─â alternativ─â pentru solu╚Ťionarea litigiilor obligatorii ├«ntre p─âr╚Ťi.

╚śtiri despre noua lege privind protec╚Ťia datelor

Intrarea ├«n vigoare a noii legi de protec╚Ťie a datelor ├«n a adus cu sine dou─â evolu╚Ťii ├«n ceea ce prive╚Öte includerea datelor despre consumatori ├«n fi╚Öierele prestabilite:

 1. Datoriile nu pot fi incluse ├«ntr-un dosar de ├«ndatora╚Ťi a c─ârui sum─â este mai mic─â de 50 de lei.

 2. Perioada maximă în timpul căreia datele referitoare la datoriile neplătite pot fi păstrate într-un dosar neplătit scade de la șase la cinci ani. După această perioadă, fișierul este obligat să șteargă datele, chiar dacă datoria continuă să existe.

Cum să știu dacă sunt în Biroul de Credit

Dacă terminăm într-un dosar de rău platnici, precum Biroul de Credit legea obligă atât creditorul, cât și compania care administrează dosarul să ne informeze.

Pe de o parte, compania cu care avem datoria expirat─â ╚Öi nepl─âtit─â are obliga╚Ťia, potrivit Legii privind protec╚Ťia datelor, de a┬áinforma partea afectat─â c─â este posibil ca acestea s─â transfere datele lor personale ├«ntr-un fi╚Öier de r─âu platnici,┬ásau ├«n contract sau ├«n momentul solicit─ârii pl─â╚Ťii datoriei.

Pe de alt─â parte, dosarul de solvabilitate de capital ├«n care apare numele nostru trebuie s─â ne informeze c─â a inclus datele noastre ├«ntr-o perioad─â de maximum treizeci de zile.┬áDe asemenea, va trebui s─â comunica╚Ťi drepturile pe care le putem exercita ╚Öi care sunt reglementate la articolele 15-22 din Regulamentul (UE) 2016/679.┬áAcestea sunt drepturile de acces, rectificare, anulare sau suprimare, opozi╚Ťie ╚Öi limitare.

Cu toate acestea, dac─â nu ne-a ajuns nicio notificare ╚Öi ne ├«ndoim c─â putem fi ├«nscri╚Öi ├«n Biroul de Credit sau ├«ntr-un alt registru similar, putem merge direct la fi╚Öier pentru a afla. Consultarea este gratuit─â. ├Än cazul Biroului de credit avem urm─âtoarea op╚Ťiune:

 • Prin internet: Va trebui s─â intra╚Ťi pe pagina Birouldecredit.ro, la sec╚Ťiunea inrolare, unde va fi necesar s─â punem datele personale pentru a ne face un cont.

Trebuie s─â indic─âm urm─âtoarele informa╚Ťii┬ápentru a ob╚Ťine un r─âspuns:

 1. Numele și prenumele.

 2. Document de identitate.

 3. Adresa la care poate fi trimis r─âspunsul.

 4. Data expedierii și semnătura.

Plan B: ├«ntreba╚Ťi la banc─â

O alt─â op╚Ťiune pentru a afla dac─â suntem inclu╚Öi ├«n Biroul de Credit este s─â mergem la banca noastr─â. Dac─â solicit─âm un produs de finan╚Ťare, cum ar fi un credit de consum sau un card de credit ╚Öi neag─â solicitarea, deoarece numele nostru a ap─ârut ├«ntr-o baz─â de date privind solvabilitatea averii, banca sau compania financiar─â este obligat─â s─â ne informeze. ├«n conformitate cu lege despre protec╚Ťia datelor personale.

Ieșind din Biroul de Credit: 4 moduri de a face acest lucru

Pentru a ob╚Ťine orice tip de ├«mprumut f─âr─â complica╚Ťii, o op╚Ťiune de care trebuie s─â lu─âm ├«n considerare este p─âr─âsirea biroului de credit de a solicita orice tip de finan╚Ťare. Pentru aceasta, exist─â mai multe modalit─â╚Ťi de a face acest lucru:

 • Plata datoriei : pur ╚Öi simplu trebuie s─â ne confrunt─âm cu plata nepl─âtit─â, s─â solicit─âm o chitan╚Ť─â ╚Öi s─â notific─âm biroul de credit trimi╚Ť├ónd datele noastre personale plus dovada pl─â╚Ťii.
 • A╚Ötepta╚Ťi cinci ani: Un alt mod prin care datele noastre vor fi ╚Öterse din acest fi╚Öier este s─â l─âs─âm s─â trac─â cinci ani, ├«ntruc├ót legea prevede c─â aceste fi╚Öiere, cum ar fi biroul de credit, pot men╚Ťine date legate de datoriile nepl─âtite doar pentru o perioad─â de cinci ani. Aceasta ├«nseamn─â c─â datele vor disp─ârea din fi╚Öier dup─â aceast─â perioad─â, dar nu implic─â iertarea datoriei.
  • ├Än acest timp, dac─â trebuie s─â solicit─âm finan╚Ťare,┬átrebuie s─â o facem prin ├«mprumuturi cu biroul de credit.
 • Profita╚Ťi de drepturile noastre: este vorba despre exercitarea drepturilor noastre de┬áacces,┬árectificare, anulare, opozi╚Ťie ╚Öi limitare┬áa datelor noastre ├«n cazul ├«n care datoria pentru care am fost ├«nregistrat nu este real─â.┬áPentru a face acest lucru, trebuie s─â o facem prin mijloacele de contact men╚Ťionate anterior.┬áDac─â solicit─âm ╚Ötergerea datelor noastre, deoarece identitatea noastr─â a fost ├«nlocuit─â, trebuie s─â trimitem reclama╚Ťia corespunz─âtoare fi╚Öierului.
 • Merge╚Ťi la companii private: exist─â companii care ne ajut─â s─â disp─ârem din biroul de credit pentru o perioad─â f─âr─â a fi nevoi╚Ťi s─â pl─âtim datoria. Cu toate acestea, nu este recomandabil s─â le utiliz─âm f─âr─â s─â le cunoa╚Ötem bine comisioanele ╚Öi modul ├«n care spun c─â ne vor scoate din biroul de credit, deoarece de multe ori este temporar ╚Öi costul acesteia poate fi mai mare dec├ót datoria ├«n sine.

Securitate atunci c├ónd solicita╚Ťi ├Ämprumuturi cu biroul de credit online

Unul dintre avantajele pe care ni le aduc noile tehnologii este c─â putem primi ├«mprumuturi cu biroul de credit online. Cu toate acestea, odat─â cu cre╚Öterea de ├«mprumuturi cu biroul de credit online, companiile frauduloase care doresc s─â ├«n╚Öele utilizatorii au proliferat, mai ales atunci c├ónd solicit─âm finan╚Ťare cu biroul de credit. Din fericire, trebuie s─â le distingem ╚Öi s─â le elimin─âm u╚Öor lu├ónd ├«n considerare c├ó╚Ťiva factori:

Nu pot șterge datele noastre din biroul de credit

Singura modalitate de a disp─ârea din aceste fi╚Öiere este eficientizarea datoriei, iar compania care ne-a ├«nscris ne scoate din list─â sau pe baza unei alte circumstan╚Ťe pe care le detaliem ├«ntr-o alt─â sec╚Ťiune. Trebuie s─â ne ├«ndoim de entit─â╚Ťile ╚Öi creditorii care promit s─â ne elimine ├«n schimbul ÔÇ×costurilor de administrareÔÇŁ sau ale ÔÇ×avoca╚ŤilorÔÇŁ. Trebuie s─â fim deosebit de precau╚Ťi dac─â suntem ├«n biroul de credit. Companiile frauduloase profit─â adesea de faptul c─â avem mai pu╚Ťine op╚Ťiuni de a ob╚Ťine finan╚Ťare┬ápentru a ne oferi credite atunci c├ónd alte entit─â╚Ťi le-au refuzat.

NICIODĂ nu ne vor cere să trimitem bani în avans

Pentru mini-credite nu ne vor percepe comisioane, ci doar dob├ónda generat─â ╚Öi pe care o vom pl─âti ├«ntotdeauna la sf├ór╚Öitul mandatului. Deci, trebuie s─â ne ├«ndoim de presupusele mini-credite cu biroul de credit care solicit─â s─â pl─âtim comisioanele ├«nainte de a ne oferi ├«mprumutul. De asemenea, ├«n cazul ├«n care au f─âcut-o, ar trebui s─â le pl─âtim odat─â ce banii solicita╚Ťi sunt ├«n contul nostru ╚Öi niciodat─â ├«nainte. Toate┬á presupusele companii de ├Ämprumuturi cu biroul de credit care ne solicit─â bani ├«n avans nu vor fi legitime.

Au pagini web sigure

Entit─â╚Ťile de mini-├«mprumut cu biroul de credit au protocoale de securitate ├«n paginile lor web care sunt vizibile cu ochiul liber pentru a proteja datele pe care le introducem atunci c├ónd le solicit─âm ╚Öi care ne vor ajuta s─â diferen╚Ťiem ├«ntre companiile legitime de celelalte. Pur ╚Öi simplu trebuie s─â ne asigur─âm c─â adresa web ├«ncepe cu ÔÇ×httpsÔÇŁ ╚Öi nu ÔÇ×httpÔÇŁ ╚Öi con╚Ťine un lac─ât verde.

Ieșirea ASNEF este gratuită

Multe entit─â╚Ťi pretind c─â fac parte din acest fi╚Öier pentru a ╚Öterge datele noastre sau pentru a le consulta pur ╚Öi simplu, solicit├óndu-ne s─â apel─âm la telefoane cu plat─â ╚Öi s─â ne tarif─âm pentru un serviciu pe care site-ul oficial al biroului de credit ├«l ofer─â gratuit. ┬áPentru a consulta datele noastre, trebuie s─â le facem prin intermediul site-ului oficial al biroului de credit ╚Öi ├«ntotdeauna prin mijloace care nu presupun costuri suplimentare.

Dac─â ave╚Ťi ├«ndoieli sau suspiciuni,┬á┬áeste mai bine s─â ├«ntrerupe╚Ťi procesul de cerere┬á┬áp├ón─â c├ónd nu sunte╚Ťi complet sigur c─â ave╚Ťi de-a face cu o companie sigur─â ╚Öi binecunoscut─â, pe care mul╚Ťi utilizatori au avut deja ├«ncredere.

Despre aceasta pagin─â

Pentru ce ├«nseamn─â aceast─â pagin─â despre credite ╚Öi ├«mprumuturi cu biroul de credit: ob╚Ťinerea de produse financiare cu datorii nepl─âtite poate fi o sarcin─â foarte complicat─â. Din acest motiv, pe aceast─â linie, oferim toate informa╚Ťiile necesare despre finan╚Ťarea cu datorii restante. V─â vom explica, de asemenea, care sunt op╚Ťiunile noastre reale de a ob╚Ťine ├Ämprumuturi cu biroul de credit pe baza profilului nostru ╚Öi ce trebuie s─â lu─âm ├«n considerare pentru a ne bucura de cele mai bune condi╚Ťii ╚Öi pentru a evita excesul, printre multe alte probleme.

Sursa: informa╚Ťiile din listele implicite provin, ├«n principal, de la┬áBiroul de Credit ╚Öi Legea de protec╚Ťia datelor. ├Än ceea ce prive╚Öte informa╚Ťiile despre creditele cu biroul de credit, informa╚Ťiile provin din ancheta efectuat─â de imprumut.org.

Metodologie: toate datele privind împrumuturile cu biroul de credit provin din cercetările efectuate de echipa comparatorului online imprumut.org.

Despre imprumut.org: Oferim utilizatorilor posibilitatea de a compara ╚Öi ob╚Ťine ├Ämprumuturi cu biroul de credit ╚Öi alte produse financiare. Oferim, deasemenea, ghiduri, calculatoare ╚Öi alte instrumente gratuite.

Avertisment: utilizatorii comparatorului online imprumut.org nu trebuie să plătească nimic pentru niciunul dintre serviciile pe care le oferim, fiind complet gratuite. Venitul acestui comparator provine din diferite surse, cum ar fi produse prezentate sau publicitate, printre altele, și nu din întrebările făcute de utilizatorii noștri.