├Ämprumuturi cu biroul de credit care se ob╚Ťin ├«n c├óteva ore

Ob╚Ťinerea finan╚Ť─ârii atunci când avem nevoie de bani ╚Öi nu avem venituri suficiente în contul nostru va fi mai dificil─â dac─â apar într-un dosar de împrumuta╚Ťi. Cu toate acestea, nu este imposibil. Pe pia╚Ť─â exist─â unele entit─â╚Ťi care acord─â împrumuturi cu biroul de credit consumatorilor cu acest profil.

Dac─â suntem în c─âutarea de împrumuturi cu biroul de credit, este esen╚Ťial ca datoria pentru care apar într-un dosar de r─âu platnici s─â nu provin─â de la o institu╚Ťie financiar─â.

IMPORTANT! Trebuie s─â avem în vedere faptul c─â împrumuturile cu garan╚Ťie ipotecara necesit─â o locuin╚Ť─â în proprietate ╚Öi, în caz de neplat─â, va fi aceast─â locuin╚Ť─â care va servi la plata datoriei.

credite cu biroul decredit

TOT CE TREBUIE S─é ╚śTII:

[toc]

Ce înseamn─â s─â fii în Biroul de Credit pentru a solicita finan╚Ťare?

A fi pe o list─â de datornici înseamn─â c─â, din anumite motive, avem o datorie restant─â ╚Öi nepl─âtit─â cu o companie. Acest fapt presupune pentru mul╚Ťi creditori c─â decid─â c─â statistic avem un risc mai mare de a suporta o neplat─â, adic─â de a nu putea face fa╚Ť─â ramburs─ârii creditului.

Apari╚Ťia la Biroul de Credit reduce ╚Öansele noastre de a ob╚Ťine finan╚Ťare.

Cu toate acestea, entit─â╚Ťile ╚Ötiu, de asemenea, c─â uneori aceste datorii sunt rezultatul unui dezacord cu o companie (de obicei telefonie). De╚Öi apar în aceste dosare, creditorii vor analiza fiecare datorie în mod personalizat înainte de a accepta sau respinge cererea noastr─â.

Credite cu Biroul de credit ce putem ob╚Ťine

Exist─â mai multe tipuri de împrumuturi cu biroul de credit pe care le putem solicita, de╚Öi ob╚Ťinerea unuia sau altuia va depinde de suma de bani de care avem nevoie, datoria pentru care suntem înregistra╚Ťi în dosarul de solvabilitate de capital ╚Öi politicile de risc ale fiec─ârei entit─â╚Ťi, în special. Acestea sunt tipurile de Împrumuturi cu biroul de credit pe care le putem alege:

 • Mini-creditele cu biroul de credit sunt cel mai u╚Öor tip de finan╚Ťare ce putem ob╚Ťine. Deoarece sunt credite care acord─â sume mici de bani cu o perioad─â de rambursare foarte scurt─â, acestea sunt mai u╚Öor de ob╚Ťinut.
 • Împrumuturile cu garan╚Ťii vor fi, de asemenea, u╚Öor de ob╚Ťinut, deoarece creditorul va avea o garan╚Ťie care va r─âmâne în caz de neplat─â. Cu aceste credite este posibil s─â ob╚Ťine╚Ťi mai mul╚Ťi bani decât cu un mini-împrumut, de╚Öi are ╚Öi riscul de a pierde activul ca garan╚Ťie în caz de neplat─â.

De╚Öi nu este atât de comun─â, uneori este posibil s─â ob╚Ťine╚Ťi ╚Öi împrumuturi bancare chiar dac─â suntem în dosarele de r─âu platnici. De╚Öi pentru asta trebuie s─â avem un istoric impecabil cu banca noastr─â, un minim de vechime ╚Öi rela╚Ťie, iar datoria pentru care suntem în biroul de credit ar trebui s─â fie minim─â. În plus, este comun ca acestea s─â ne permit─â s─â ob╚Ťinem sume foarte mici de finan╚Ťare.

Dac─â pute╚Ťi ob╚Ťine sau nu un tip sau altul de împrumut cu biroul de credit, va depinde de logica creditorului, care se va baza pe profilul nostru (venit, stabilitate, preg─âtire, vechime …) ╚Öi datoria pentru care suntem înregistra╚Ťi.

Împrumuturile personale cu biroul de credit sunt mai scumpe?

Nu. Entit─â╚Ťile care ofer─â împrumuturi cu biroul de credit o fac ca un avantaj suplimentar ╚Öi nu ca un serviciu suplimentar pentru care trebuie s─â pl─âtim mai mult.

Cu toate acestea, trebuie s─â ╚Ötim c─â împrumuturile cu mini-credite sau împrumuturi cu garan╚Ťie ipotecar─â au, în general, un cost mai mare decât cel al altor împrumuturi personale, indiferent dac─â împrumutatul apare sau nu într-o list─â de r─âu platnici.

Cerin╚Ťe speciale pentru a ob╚Ťine împrumuturi cu Biroul de Credit

Pe lâng─â cerin╚Ťele generale pentru ob╚Ťinerea unui credit, dac─â suntem înscri╚Öi în biroul de credit, trebuie s─â îndeplinim dou─â condi╚Ťii suplimentare pentru ca entitatea care analizeaz─â profilul nostru s─â aprobe solicitarea noastr─â:

 • C─â datoria nu dep─â╚Öe╚Öte o anumit─â sum─â: în general, în mini-credite, limita este de aproximativ 1.000 de euro, de╚Öi la b─ânci aceast─â sum─â este semnificativ redus─â în func╚Ťie de banc─â.
 • C─â datoria nu este financiar─â: niciun creditor nu va aproba cererea noastr─â de finan╚Ťare în cazul în care datoria pentru care apar în liste este legat─â de o companie financiar─â. Aceasta implicit─â presta╚Ťii la alte credite, c─âr╚Ťi de credit, descoperiri de cont în conturi sau credite ipotecare. În general accept─â datorii care provin de la companiile de telefonie sau altele similare.

F─âr─â a îndeplini aceste dou─â cerin╚Ťe suplimentare, chiar dac─â respect─âm restul condi╚Ťiilor generale de contractare, nu va fi posibil─â ob╚Ťinerea unei finan╚Ť─âri decât dac─â mergem la împrumuturile garantate.

În cazul împrumuturilor gu garan╚Ťie ipotecar─â, nu va fi necesar─â respectarea acestor dou─â cerin╚Ťe, dar trebuie s─â avem o locuin╚Ť─â în proprietate pe care s─â o utiliz─âm ca garan╚Ťie a rentabilit─â╚Ťii.

Diferen╚Ťa dintre Biroul de Credit ╚Öi Centrala Riscurilor Bancare

De╚Öi biroul de credit este cel mai cunoscut ╚Öi utilizat fi╚Öier implicit din România, exist─â mai multe ╚Öi uneori poate fi confuz s─â ╚Ötim la cine s─â mergem sau unde ne-au înregistrat. Trebuie s─â ╚Ötim c─â în România exist─â dou─â fi╚Öiere implicite principale.

 1. Biroul de Credit.
  Este o instututie care a fost infiin╚Ťat─â de c─âtre bancile comerciale iar utilizarea acestui sistem este op╚Ťional pentru entit─â╚Ťile bancare ╚Öi IFN-uri.
 2. Centrala Riscului de Credit – CRC.
  În aceast─â baz─â de date gestionat─â de c─âtre Centrala Riscului de Credit – CRC sunt înscrise doar aceste credite superioare sumei de 20.000 lei

Acestea sunt diferitele fi╚Öiere cu datornici care exist─â în România ╚Öi caracteristicile pe care le are fiecare. Cu informa╚Ťiile din aceast─â sec╚Ťiune putem ╚Öti deja la cine s─â mergem dac─â credem c─â suntem înscri╚Öi în oricare dintre ele.

Mul╚Ťi consumatori se întreab─â dac─â este legal ca o companie s─â-╚Öi partajeze datele personale cu un fi╚Öier prestabilit. Adev─ârul este c─â da. Legea privind protec╚Ťia datelor cu caracter personal consider─â c─â creditorul sau cel care „ac╚Ťioneaz─â în numele sau interesul s─âu” are dreptul s─â împ─ârt─â╚Öeasc─â datele noastre cu un sistem de informa╚Ťii despre credit, cum ar fi biroul de credit, furnizate ╚Öi atunci când datele se refer─â la  anumite datorii scadente ╚Öi pl─âtibile, a c─âror existen╚Ť─â sau cuantum nu a f─âcut obiectul unei cereri administrative sau judiciare din partea debitorului sau printr-o procedur─â alternativ─â pentru solu╚Ťionarea litigiilor obligatorii între p─âr╚Ťi.

╚śtiri despre noua lege privind protec╚Ťia datelor

Intrarea în vigoare a noii legi de protec╚Ťie a datelor în a adus cu sine dou─â evolu╚Ťii în ceea ce prive╚Öte includerea datelor despre consumatori în fi╚Öierele prestabilite:

 1. Datoriile nu pot fi incluse într-un dosar de îndatora╚Ťi a c─ârui sum─â este mai mic─â de 50 de lei.

 2. Perioada maxim─â în timpul c─âreia datele referitoare la datoriile nepl─âtite pot fi p─âstrate într-un dosar nepl─âtit scade de la ╚Öase la cinci ani. Dup─â aceast─â perioad─â, fi╚Öierul este obligat s─â ╚Ötearg─â datele, chiar dac─â datoria continu─â s─â existe.

Cum s─â ╚Ötiu dac─â sunt în Biroul de Credit

Dac─â termin─âm într-un dosar de r─âu platnici, precum Biroul de Credit legea oblig─â atât creditorul, cât ╚Öi compania care administreaz─â dosarul s─â ne informeze.

Pe de o parte, compania cu care avem datoria expirat─â ╚Öi nepl─âtit─â are obliga╚Ťia, potrivit Legii privind protec╚Ťia datelor, de a informa partea afectat─â c─â este posibil ca acestea s─â transfere datele lor personale într-un fi╚Öier de r─âu platnici, sau în contract sau în momentul solicit─ârii pl─â╚Ťii datoriei.

Pe de alt─â parte, dosarul de solvabilitate de capital în care apare numele nostru trebuie s─â ne informeze c─â a inclus datele noastre într-o perioad─â de maximum treizeci de zile. De asemenea, va trebui s─â comunica╚Ťi drepturile pe care le putem exercita ╚Öi care sunt reglementate la articolele 15-22 din Regulamentul (UE) 2016/679. Acestea sunt drepturile de acces, rectificare, anulare sau suprimare, opozi╚Ťie ╚Öi limitare.

Cu toate acestea, dac─â nu ne-a ajuns nicio notificare ╚Öi ne îndoim c─â putem fi înscri╚Öi în Biroul de Credit sau într-un alt registru similar, putem merge direct la fi╚Öier pentru a afla. Consultarea este gratuit─â. În cazul Biroului de credit avem urm─âtoarea op╚Ťiune:

 • Prin internet: Va trebui s─â intra╚Ťi pe pagina Birouldecredit.ro, la sec╚Ťiunea inrolare, unde va fi necesar s─â punem datele personale pentru a ne face un cont.

Trebuie s─â indic─âm urm─âtoarele informa╚Ťii pentru a ob╚Ťine un r─âspuns:

 1. Numele și prenumele.

 2. Document de identitate.

 3. Adresa la care poate fi trimis r─âspunsul.

 4. Data expedierii și semnătura.

Plan B: întreba╚Ťi la banc─â

O alt─â op╚Ťiune pentru a afla dac─â suntem inclu╚Öi în Biroul de Credit este s─â mergem la banca noastr─â. Dac─â solicit─âm un produs de finan╚Ťare, cum ar fi un credit de consum sau un card de credit ╚Öi neag─â solicitarea, deoarece numele nostru a ap─ârut într-o baz─â de date privind solvabilitatea averii, banca sau compania financiar─â este obligat─â s─â ne informeze. în conformitate cu lege despre protec╚Ťia datelor personale.

Ieșind din Biroul de Credit: 4 moduri de a face acest lucru

Pentru a ob╚Ťine orice tip de împrumut f─âr─â complica╚Ťii, o op╚Ťiune de care trebuie s─â lu─âm în considerare este p─âr─âsirea biroului de credit de a solicita orice tip de finan╚Ťare. Pentru aceasta, exist─â mai multe modalit─â╚Ťi de a face acest lucru:

 • Plata datoriei : pur ╚Öi simplu trebuie s─â ne confrunt─âm cu plata nepl─âtit─â, s─â solicit─âm o chitan╚Ť─â ╚Öi s─â notific─âm biroul de credit trimi╚Ťând datele noastre personale plus dovada pl─â╚Ťii.
 • A╚Ötepta╚Ťi cinci ani: Un alt mod prin care datele noastre vor fi ╚Öterse din acest fi╚Öier este s─â l─âs─âm s─â trac─â cinci ani, întrucât legea prevede c─â aceste fi╚Öiere, cum ar fi biroul de credit, pot men╚Ťine date legate de datoriile nepl─âtite doar pentru o perioad─â de cinci ani. Aceasta înseamn─â c─â datele vor disp─ârea din fi╚Öier dup─â aceast─â perioad─â, dar nu implic─â iertarea datoriei.
  • În acest timp, dac─â trebuie s─â solicit─âm finan╚Ťare, trebuie s─â o facem prin împrumuturi cu biroul de credit.
 • Profita╚Ťi de drepturile noastre: este vorba despre exercitarea drepturilor noastre de acces, rectificare, anulare, opozi╚Ťie ╚Öi limitare a datelor noastre în cazul în care datoria pentru care am fost înregistrat nu este real─â. Pentru a face acest lucru, trebuie s─â o facem prin mijloacele de contact men╚Ťionate anterior. Dac─â solicit─âm ╚Ötergerea datelor noastre, deoarece identitatea noastr─â a fost înlocuit─â, trebuie s─â trimitem reclama╚Ťia corespunz─âtoare fi╚Öierului.
 • Merge╚Ťi la companii private: exist─â companii care ne ajut─â s─â disp─ârem din biroul de credit pentru o perioad─â f─âr─â a fi nevoi╚Ťi s─â pl─âtim datoria. Cu toate acestea, nu este recomandabil s─â le utiliz─âm f─âr─â s─â le cunoa╚Ötem bine comisioanele ╚Öi modul în care spun c─â ne vor scoate din biroul de credit, deoarece de multe ori este temporar ╚Öi costul acesteia poate fi mai mare decât datoria în sine.

Securitate atunci când solicita╚Ťi Împrumuturi cu biroul de credit online

Unul dintre avantajele pe care ni le aduc noile tehnologii este c─â putem primi împrumuturi cu biroul de credit online. Cu toate acestea, odat─â cu cre╚Öterea de împrumuturi cu biroul de credit online, companiile frauduloase care doresc s─â în╚Öele utilizatorii au proliferat, mai ales atunci când solicit─âm finan╚Ťare cu biroul de credit. Din fericire, trebuie s─â le distingem ╚Öi s─â le elimin─âm u╚Öor luând în considerare câ╚Ťiva factori:

Nu pot șterge datele noastre din biroul de credit

Singura modalitate de a disp─ârea din aceste fi╚Öiere este eficientizarea datoriei, iar compania care ne-a înscris ne scoate din list─â sau pe baza unei alte circumstan╚Ťe pe care le detaliem într-o alt─â sec╚Ťiune. Trebuie s─â ne îndoim de entit─â╚Ťile ╚Öi creditorii care promit s─â ne elimine în schimbul „costurilor de administrare” sau ale „avoca╚Ťilor”. Trebuie s─â fim deosebit de precau╚Ťi dac─â suntem în biroul de credit. Companiile frauduloase profit─â adesea de faptul c─â avem mai pu╚Ťine op╚Ťiuni de a ob╚Ťine finan╚Ťare pentru a ne oferi credite atunci când alte entit─â╚Ťi le-au refuzat.

NICIOD─é nu ne vor cere s─â trimitem bani în avans

Pentru mini-credite nu ne vor percepe comisioane, ci doar dobânda generat─â ╚Öi pe care o vom pl─âti întotdeauna la sfâr╚Öitul mandatului. Deci, trebuie s─â ne îndoim de presupusele mini-credite cu biroul de credit care solicit─â s─â pl─âtim comisioanele înainte de a ne oferi împrumutul. De asemenea, în cazul în care au f─âcut-o, ar trebui s─â le pl─âtim odat─â ce banii solicita╚Ťi sunt în contul nostru ╚Öi niciodat─â înainte. Toate  presupusele companii de Împrumuturi cu biroul de credit care ne solicit─â bani în avans nu vor fi legitime.

Au pagini web sigure

Entit─â╚Ťile de mini-împrumut cu biroul de credit au protocoale de securitate în paginile lor web care sunt vizibile cu ochiul liber pentru a proteja datele pe care le introducem atunci când le solicit─âm ╚Öi care ne vor ajuta s─â diferen╚Ťiem între companiile legitime de celelalte. Pur ╚Öi simplu trebuie s─â ne asigur─âm c─â adresa web începe cu „https” ╚Öi nu „http” ╚Öi con╚Ťine un lac─ât verde.

Ieșirea ASNEF este gratuită

Multe entit─â╚Ťi pretind c─â fac parte din acest fi╚Öier pentru a ╚Öterge datele noastre sau pentru a le consulta pur ╚Öi simplu, solicitându-ne s─â apel─âm la telefoane cu plat─â ╚Öi s─â ne tarif─âm pentru un serviciu pe care site-ul oficial al biroului de credit îl ofer─â gratuit.  Pentru a consulta datele noastre, trebuie s─â le facem prin intermediul site-ului oficial al biroului de credit ╚Öi întotdeauna prin mijloace care nu presupun costuri suplimentare.

Dac─â ave╚Ťi îndoieli sau suspiciuni,  este mai bine s─â întrerupe╚Ťi procesul de cerere  pân─â când nu sunte╚Ťi complet sigur c─â ave╚Ťi de-a face cu o companie sigur─â ╚Öi binecunoscut─â, pe care mul╚Ťi utilizatori au avut deja încredere.

Despre aceasta pagin─â

Pentru ce înseamn─â aceast─â pagin─â despre credite ╚Öi împrumuturi cu biroul de credit: ob╚Ťinerea de produse financiare cu datorii nepl─âtite poate fi o sarcin─â foarte complicat─â. Din acest motiv, pe aceast─â linie, oferim toate informa╚Ťiile necesare despre finan╚Ťarea cu datorii restante. V─â vom explica, de asemenea, care sunt op╚Ťiunile noastre reale de a ob╚Ťine Împrumuturi cu biroul de credit pe baza profilului nostru ╚Öi ce trebuie s─â lu─âm în considerare pentru a ne bucura de cele mai bune condi╚Ťii ╚Öi pentru a evita excesul, printre multe alte probleme.

Sursa: informa╚Ťiile din listele implicite provin, în principal, de la Biroul de Credit ╚Öi Legea de protec╚Ťia datelor. În ceea ce prive╚Öte informa╚Ťiile despre creditele cu biroul de credit, informa╚Ťiile provin din ancheta efectuat─â de imprumut.org.

Metodologie: toate datele privind împrumuturile cu biroul de credit provin din cercet─ârile efectuate de echipa comparatorului online imprumut.org.

Despre imprumut.org: Oferim utilizatorilor posibilitatea de a compara ╚Öi ob╚Ťine Împrumuturi cu biroul de credit ╚Öi alte produse financiare. Oferim, deasemenea, ghiduri, calculatoare ╚Öi alte instrumente gratuite.

Avertisment: utilizatorii comparatorului online imprumut.org nu trebuie s─â pl─âteasc─â nimic pentru niciunul dintre serviciile pe care le oferim, fiind complet gratuite. Venitul acestui comparator provine din diferite surse, cum ar fi produse prezentate sau publicitate, printre altele, ╚Öi nu din întreb─ârile f─âcute de utilizatorii no╚Ötri.