Sari la conținut

Împrumuturi cu biroul de credit care se obțin în câteva ore

Obținerea finanțării atunci când avem nevoie de bani și nu avem venituri suficiente în contul nostru va fi mai dificilă dacă apar într-un dosar de împrumutați. Cu toate acestea, nu este imposibil. Pe piață există unele entități care acordă împrumuturi cu biroul de credit consumatorilor cu acest profil.

Dacă suntem în căutarea de împrumuturi cu biroul de credit, este esențial ca datoria pentru care apar într-un dosar de rău platnici să nu provină de la o instituție financiară.

IMPORTANT! Trebuie să avem în vedere faptul că împrumuturile cu garanție ipotecara necesită o locuință în proprietate și, în caz de neplată, va fi această locuință care va servi la plata datoriei.

credite cu biroul decredit

TOT CE TREBUIE SĂ ȘTII:

[toc]

Ce înseamnă să fii în Biroul de Credit pentru a solicita finanțare?

A fi pe o listă de datornici înseamnă că, din anumite motive, avem o datorie restantă și neplătită cu o companie. Acest fapt presupune pentru mulți creditori că decidă că statistic avem un risc mai mare de a suporta o neplată, adică de a nu putea face față rambursării creditului.

Apariția la Biroul de Credit reduce șansele noastre de a obține finanțare.

Cu toate acestea, entitățile știu, de asemenea, că uneori aceste datorii sunt rezultatul unui dezacord cu o companie (de obicei telefonie). Deși apar în aceste dosare, creditorii vor analiza fiecare datorie în mod personalizat înainte de a accepta sau respinge cererea noastră.

Credite cu Biroul de credit ce putem obține

Există mai multe tipuri de împrumuturi cu biroul de credit pe care le putem solicita, deși obținerea unuia sau altuia va depinde de suma de bani de care avem nevoie, datoria pentru care suntem înregistrați în dosarul de solvabilitate de capital și politicile de risc ale fiecărei entități, în special. Acestea sunt tipurile de Împrumuturi cu biroul de credit pe care le putem alege:

 • [fac_icon icon=”arrow-right” font_size=”20px”]Mini-creditele cu biroul de credit sunt cel mai ușor tip de finanțare ce putem obține. Deoarece sunt credite care acordă sume mici de bani cu o perioadă de rambursare foarte scurtă, acestea sunt mai ușor de obținut.
 • [fac_icon icon=”arrow-right” font_size=”20px”]Împrumuturile cu garanții vor fi, de asemenea, ușor de obținut, deoarece creditorul va avea o garanție care va rămâne în caz de neplată. Cu aceste credite este posibil să obțineți mai mulți bani decât cu un mini-împrumut, deși are și riscul de a pierde activul ca garanție în caz de neplată.

Deși nu este atât de comună, uneori este posibil să obțineți și împrumuturi bancare chiar dacă suntem în dosarele de rău platnici. Deși pentru asta trebuie să avem un istoric impecabil cu banca noastră, un minim de vechime și relație, iar datoria pentru care suntem în biroul de credit ar trebui să fie minimă. În plus, este comun ca acestea să ne permită să obținem sume foarte mici de finanțare.

Dacă puteți obține sau nu un tip sau altul de împrumut cu biroul de credit, va depinde de logica creditorului, care se va baza pe profilul nostru (venit, stabilitate, pregătire, vechime …) și datoria pentru care suntem înregistrați.

Împrumuturile personale cu biroul de credit sunt mai scumpe?

Nu. Entitățile care oferă împrumuturi cu biroul de credit o fac ca un avantaj suplimentar și nu ca un serviciu suplimentar pentru care trebuie să plătim mai mult.

Cu toate acestea, trebuie să știm că împrumuturile cu mini-credite sau împrumuturi cu garanție ipotecară au, în general, un cost mai mare decât cel al altor împrumuturi personale, indiferent dacă împrumutatul apare sau nu într-o listă de rău platnici.

Cerințe speciale pentru a obține împrumuturi cu Biroul de Credit

Pe lângă cerințele generale pentru obținerea unui credit, dacă suntem înscriși în biroul de credit, trebuie să îndeplinim două condiții suplimentare pentru ca entitatea care analizează profilul nostru să aprobe solicitarea noastră:

 • Că datoria nu depășește o anumită sumă: în general, în mini-credite, limita este de aproximativ 1.000 de euro, deși la bănci această sumă este semnificativ redusă în funcție de bancă.
 • Că datoria nu este financiară: niciun creditor nu va aproba cererea noastră de finanțare în cazul în care datoria pentru care apar în liste este legată de o companie financiară. Aceasta implicită prestații la alte credite, cărți de credit, descoperiri de cont în conturi sau credite ipotecare. În general acceptă datorii care provin de la companiile de telefonie sau altele similare.

Fără a îndeplini aceste două cerințe suplimentare, chiar dacă respectăm restul condițiilor generale de contractare, nu va fi posibilă obținerea unei finanțări decât dacă mergem la împrumuturile garantate.

În cazul împrumuturilor gu garanție ipotecară, nu va fi necesară respectarea acestor două cerințe, dar trebuie să avem o locuință în proprietate pe care să o utilizăm ca garanție a rentabilității.

Diferența dintre Biroul de Credit și Centrala Riscurilor Bancare

Deși biroul de credit este cel mai cunoscut și utilizat fișier implicit din România, există mai multe și uneori poate fi confuz să știm la cine să mergem sau unde ne-au înregistrat. Trebuie să știm că în România există două fișiere implicite principale.

 1. Biroul de Credit.
  Este o instututie care a fost inființată de către bancile comerciale iar utilizarea acestui sistem este opțional pentru entitățile bancare și IFN-uri.
 2. Centrala Riscului de Credit – CRC.
  În această bază de date gestionată de către Centrala Riscului de Credit – CRC sunt înscrise doar aceste credite superioare sumei de 20.000 lei

Acestea sunt diferitele fișiere cu datornici care există în România și caracteristicile pe care le are fiecare. Cu informațiile din această secțiune putem ști deja la cine să mergem dacă credem că suntem înscriși în oricare dintre ele.

Mulți consumatori se întreabă dacă este legal ca o companie să-și partajeze datele personale cu un fișier prestabilit. Adevărul este că da. Legea privind protecția datelor cu caracter personal consideră că creditorul sau cel care „acționează în numele sau interesul său” are dreptul să împărtășească datele noastre cu un sistem de informații despre credit, cum ar fi biroul de credit, furnizate și atunci când datele se referă la  anumite datorii scadente și plătibile, a căror existență sau cuantum nu a făcut obiectul unei cereri administrative sau judiciare din partea debitorului sau printr-o procedură alternativă pentru soluționarea litigiilor obligatorii între părți.

Știri despre noua lege privind protecția datelor

Intrarea în vigoare a noii legi de protecție a datelor în a adus cu sine două evoluții în ceea ce privește includerea datelor despre consumatori în fișierele prestabilite:

 1. Datoriile nu pot fi incluse într-un dosar de îndatorați a cărui sumă este mai mică de 50 de lei.

 2. Perioada maximă în timpul căreia datele referitoare la datoriile neplătite pot fi păstrate într-un dosar neplătit scade de la șase la cinci ani. După această perioadă, fișierul este obligat să șteargă datele, chiar dacă datoria continuă să existe.

Cum să știu dacă sunt în Biroul de Credit

Dacă terminăm într-un dosar de rău platnici, precum Biroul de Credit legea obligă atât creditorul, cât și compania care administrează dosarul să ne informeze.

Pe de o parte, compania cu care avem datoria expirată și neplătită are obligația, potrivit Legii privind protecția datelor, de a informa partea afectată că este posibil ca acestea să transfere datele lor personale într-un fișier de rău platnici, sau în contract sau în momentul solicitării plății datoriei.

Pe de altă parte, dosarul de solvabilitate de capital în care apare numele nostru trebuie să ne informeze că a inclus datele noastre într-o perioadă de maximum treizeci de zile. De asemenea, va trebui să comunicați drepturile pe care le putem exercita și care sunt reglementate la articolele 15-22 din Regulamentul (UE) 2016/679. Acestea sunt drepturile de acces, rectificare, anulare sau suprimare, opoziție și limitare.

Cu toate acestea, dacă nu ne-a ajuns nicio notificare și ne îndoim că putem fi înscriși în Biroul de Credit sau într-un alt registru similar, putem merge direct la fișier pentru a afla. Consultarea este gratuită. În cazul Biroului de credit avem următoarea opțiune:

 • [fac_icon icon=”arrow-right” font_size=”20px”]Prin internet: Va trebui să intrați pe pagina Birouldecredit.ro, la secțiunea inrolare, unde va fi necesar să punem datele personale pentru a ne face un cont.

Trebuie să indicăm următoarele informații pentru a obține un răspuns:

 1. Numele și prenumele.

 2. Document de identitate.

 3. Adresa la care poate fi trimis răspunsul.

 4. Data expedierii și semnătura.

Plan B: întrebați la bancă

O altă opțiune pentru a afla dacă suntem incluși în Biroul de Credit este să mergem la banca noastră. Dacă solicităm un produs de finanțare, cum ar fi un credit de consum sau un card de credit și neagă solicitarea, deoarece numele nostru a apărut într-o bază de date privind solvabilitatea averii, banca sau compania financiară este obligată să ne informeze. în conformitate cu lege despre protecția datelor personale.

Ieșind din Biroul de Credit: 4 moduri de a face acest lucru

Pentru a obține orice tip de împrumut fără complicații, o opțiune de care trebuie să luăm în considerare este părăsirea biroului de credit de a solicita orice tip de finanțare. Pentru aceasta, există mai multe modalități de a face acest lucru:

 • [fac_icon icon=”arrow-right” font_size=”20px”]Plata datoriei : pur și simplu trebuie să ne confruntăm cu plata neplătită, să solicităm o chitanță și să notificăm biroul de credit trimițând datele noastre personale plus dovada plății.
 • [fac_icon icon=”arrow-right” font_size=”20px”]Așteptați cinci ani: Un alt mod prin care datele noastre vor fi șterse din acest fișier este să lăsăm să tracă cinci ani, întrucât legea prevede că aceste fișiere, cum ar fi biroul de credit, pot menține date legate de datoriile neplătite doar pentru o perioadă de cinci ani. Aceasta înseamnă că datele vor dispărea din fișier după această perioadă, dar nu implică iertarea datoriei.
  • În acest timp, dacă trebuie să solicităm finanțare, trebuie să o facem prin împrumuturi cu biroul de credit.
 • [fac_icon icon=”arrow-right” font_size=”20px”]Profitați de drepturile noastre: este vorba despre exercitarea drepturilor noastre de acces, rectificare, anulare, opoziție și limitare a datelor noastre în cazul în care datoria pentru care am fost înregistrat nu este reală. Pentru a face acest lucru, trebuie să o facem prin mijloacele de contact menționate anterior. Dacă solicităm ștergerea datelor noastre, deoarece identitatea noastră a fost înlocuită, trebuie să trimitem reclamația corespunzătoare fișierului.
 • [fac_icon icon=”arrow-right” font_size=”20px”]Mergeți la companii private: există companii care ne ajută să dispărem din biroul de credit pentru o perioadă fără a fi nevoiți să plătim datoria. Cu toate acestea, nu este recomandabil să le utilizăm fără să le cunoaștem bine comisioanele și modul în care spun că ne vor scoate din biroul de credit, deoarece de multe ori este temporar și costul acesteia poate fi mai mare decât datoria în sine.

Securitate atunci când solicitați Împrumuturi cu biroul de credit online

Unul dintre avantajele pe care ni le aduc noile tehnologii este că putem primi împrumuturi cu biroul de credit online. Cu toate acestea, odată cu creșterea de împrumuturi cu biroul de credit online, companiile frauduloase care doresc să înșele utilizatorii au proliferat, mai ales atunci când solicităm finanțare cu biroul de credit. Din fericire, trebuie să le distingem și să le eliminăm ușor luând în considerare câțiva factori:

[fac_icon icon=”info-circle” font_size=”25px”]Nu pot șterge datele noastre din biroul de credit

Singura modalitate de a dispărea din aceste fișiere este eficientizarea datoriei, iar compania care ne-a înscris ne scoate din listă sau pe baza unei alte circumstanțe pe care le detaliem într-o altă secțiune. Trebuie să ne îndoim de entitățile și creditorii care promit să ne elimine în schimbul „costurilor de administrare” sau ale „avocaților”. Trebuie să fim deosebit de precauți dacă suntem în biroul de credit. Companiile frauduloase profită adesea de faptul că avem mai puține opțiuni de a obține finanțare pentru a ne oferi credite atunci când alte entități le-au refuzat.

[fac_icon icon=”info-circle” font_size=”25px”]NICIODĂ nu ne vor cere să trimitem bani în avans

Pentru mini-credite nu ne vor percepe comisioane, ci doar dobânda generată și pe care o vom plăti întotdeauna la sfârșitul mandatului. Deci, trebuie să ne îndoim de presupusele mini-credite cu biroul de credit care solicită să plătim comisioanele înainte de a ne oferi împrumutul. De asemenea, în cazul în care au făcut-o, ar trebui să le plătim odată ce banii solicitați sunt în contul nostru și niciodată înainte. Toate  presupusele companii de Împrumuturi cu biroul de credit care ne solicită bani în avans nu vor fi legitime.

[fac_icon icon=”info-circle” font_size=”25px”]Au pagini web sigure

Entitățile de mini-împrumut cu biroul de credit au protocoale de securitate în paginile lor web care sunt vizibile cu ochiul liber pentru a proteja datele pe care le introducem atunci când le solicităm și care ne vor ajuta să diferențiem între companiile legitime de celelalte. Pur și simplu trebuie să ne asigurăm că adresa web începe cu „https” și nu „http” și conține un lacăt verde.

[fac_icon icon=”info-circle” font_size=”25px”]Ieșirea ASNEF este gratuită

Multe entități pretind că fac parte din acest fișier pentru a șterge datele noastre sau pentru a le consulta pur și simplu, solicitându-ne să apelăm la telefoane cu plată și să ne tarifăm pentru un serviciu pe care site-ul oficial al biroului de credit îl oferă gratuit.  Pentru a consulta datele noastre, trebuie să le facem prin intermediul site-ului oficial al biroului de credit și întotdeauna prin mijloace care nu presupun costuri suplimentare.

Dacă aveți îndoieli sau suspiciuni,  este mai bine să întrerupeți procesul de cerere  până când nu sunteți complet sigur că aveți de-a face cu o companie sigură și binecunoscută, pe care mulți utilizatori au avut deja încredere.

Despre aceasta pagină

Pentru ce înseamnă această pagină despre credite și împrumuturi cu biroul de credit: obținerea de produse financiare cu datorii neplătite poate fi o sarcină foarte complicată. Din acest motiv, pe această linie, oferim toate informațiile necesare despre finanțarea cu datorii restante. Vă vom explica, de asemenea, care sunt opțiunile noastre reale de a obține Împrumuturi cu biroul de credit pe baza profilului nostru și ce trebuie să luăm în considerare pentru a ne bucura de cele mai bune condiții și pentru a evita excesul, printre multe alte probleme.

Sursa: informațiile din listele implicite provin, în principal, de la Biroul de Credit și Legea de protecția datelor. În ceea ce privește informațiile despre creditele cu biroul de credit, informațiile provin din ancheta efectuată de imprumut.org.

Metodologie: toate datele privind împrumuturile cu biroul de credit provin din cercetările efectuate de echipa comparatorului online imprumut.org.

Despre imprumut.org: Oferim utilizatorilor posibilitatea de a compara și obține Împrumuturi cu biroul de credit și alte produse financiare. Oferim, deasemenea, ghiduri, calculatoare și alte instrumente gratuite.

Avertisment: utilizatorii comparatorului online imprumut.org nu trebuie să plătească nimic pentru niciunul dintre serviciile pe care le oferim, fiind complet gratuite. Venitul acestui comparator provine din diferite surse, cum ar fi produse prezentate sau publicitate, printre altele, și nu din întrebările făcute de utilizatorii noștri.