Sari la conținut

Finanțare călătorii – Împrumuturi pentru escapada ta de vis

Luna de miere, vacanța perfectă sau un weekend romantic este posibil cu Finanțare călătorii. Aflați ce împrumuturi sunt comercializate în acest scop și ce ar trebui să țineți cont atunci când finanțați călătoriile cu o bancă sau o agenție.

finanțare călătorii

TOT CE TREBUIE SĂ ȘTII:

[toc]

Entitate financiară sau Agenția: cine arecele mai bune oferte pentru Finanțare călătorii

Dacă dorim să plătim o călătorie în rate, o putem face în două moduri: cu un împrumut bancar (sau acordat de o entitate alternativă) sau cu finanțarea oferită de anumite agenții de turism. Adevărul este că ambele opțiuni au avantajele și dezavantaje, așa că, înainte de a opta pentru una sau alta, merită să le cunoașteți în detaliu.

Pentru a ne facilita luarea unei decizii, în continuare vom vedea cum sunt împrumuturile pe care băncile și agențiile ne dau pentru Finanțare călătorii:

Entități financiare

Aici vom include atât băncile dintotdeauna și instituții specializate de credit (cum ar fi Cetelem, etc.) sau platformele crowdlending. Să vedem cum sunt împrumuturile lor:

 • Putem plăti în rate o călătorie de orice sumă. Aceste entități acordă împrumuturi de sume mari pentru o vacanță în cealaltă parte a lumii, cum ar fi cărțile de credit cu care putem finanța mici escapade.
 • Mai mult timp pentru a returna banii. Cel mai frecvent, termenul este de aproximativ trei ani, dar în funcție de creditor, este posibil să avem până la opt ani sau mai mulți pentru a rambursa împrumutul.
 • Rata dobânzii puțin ridicată. Creditele pentru Finanțare călătorii sunt de obicei puțin mai scumpe decât împrumuturile personale pentru proiecte precum cumpărarea unei mașini sau plata pentru studii (aproximativ 9% dobândă). În ceea ce privește cărțile de credit, dobânda este de obicei în jur de 20%.
 • Ferește-te de comisioane. În unele cazuri, ni se poate percepe o taxă de studiu și / sau deschidere și ni se poate percepe o penalitate pentru rambursarea anticipată în cazul în care rambursăm creditul mai devreme.
 • Poate că trebuie să contractăm produse financiare conexe. În cazul specific al băncilor, este posibil să Finanțare călătorii doar dacă avem deja o anumită vârstă și / sau contractăm alte produse, cum ar fi asigurarea, cardurile etc.

Agenții de turism

Există agenții de turism care, în colaborare cu entități financiare (proprii sau independente), oferă clientului opțiunea de a plăti costurile vacanțelor în rate, în general prin cărțile de credit. Acestea sunt avantajele și dezavantajele condițiilor de finanțare pe care le oferă de obicei:

 • Mult mai comod. Într-o singură vizită este posibil să rezervați călătoria și să obțineți finanțarea necesară pentru a o plăti în rate.
 • Finanțare la 0% dobândă dacă termenul este scurt. Unele agenții nu ne vor percepe dobândă dacă returnăm banii în trei luni sau mai puțin.
 • Nu este necesar să acceptăm produse conexe. Spre deosebire de bănci, agențiile nu vor necesita vechime și nu vor semna alte produse.
 • Termen de rambursare mai scurt. În general, agențiile ne vor permite să returnăm banii în maximum un an sau doi.
 • Acestea aplică o dobândă foarte mare. Dacă nu există nicio ofertă promoțională, dobânda pentru creditele dvs. este de obicei de aproximativ 15%.
 • Uneori, ei percep comisioane. În unele cazuri, acestea ne pot percepe „taxe de administrare”, în special atunci când se oferă finanțare de 0% dobândă.

Acestea sunt condițiile generale oferite de instituțiile financiare și agențiile de turism, dar ele pot varia în funcție de creditor, ceea ce, în multe cazuri, ne permite să finanțăm petreceri. Din acest motiv, trebuie întotdeauna să analizăm în detaliu împrumutul pe care ei sunt dispuși să ni-l acorde și să îl comparăm cu alte opțiuni pentru a afla care ar fi cel mai benefic pentru noi.

Ce cheltuieli ale călătoriilor pot finanța?

Când vorbim despre Finanțare călătorii, ne referim la plata în rate pentru toate serviciile pe care le putem rezerva cu o anumită anticipare, deoarece acestea sunt singurele la care se poate face o estimare a costului. În următoarea listă vom arăta care sunt principalele costuri care pot fi acoperite cu un împrumut, fie bancar, fie de agenție:

 • Transportul la destinație: adică zborul, croaziera, călătoria cu trenul etc. Dacă putem rezerva transportul în destinație (închiriem o mașină, de exemplu), putem acoperi și prețul acestuia cu un împrumut.
 • Cazare: prețul hotelului sau apartamentului în care ne stabilim în timpul călătoriei.
 • Alte rezervări: bilete la muzee sau parcuri tematice, contractare de activități de aventură etc.

Atât agențiile, cât și multe entități financiare fac Finanțare călătorii numai dacă au un cost închis, cu toate aceste cheltuieli defalcate în mod corespunzător. În acest fel, ei se asigură că banii vor fi folosiți în acest scop și pentru nimic altceva.

Cheltuieli care nu pot fi acoperite cu ofertele de Finanțare călătorii

Dar, după cum am menționat, există anumite cheltuieli ale unei călătorii care este imposibil de finanțat cu un împrumut, deoarece acestea nu pot fi reflectate într-un buget. Iată cele mai importante:

 • Ce cheltuim pentru transportul nerezervat, adică ceea ce ne costă să ne mișcăm dintr-un loc în altul odată ce am ajuns la destinație. Aici am putea include prețul biletelor de metrou, taxiuri etc.
 • Conturi de restaurant sau supermarket. Logic, dacă nu rămânem într-un hotel cu pensiune completă, va trebui să cheltuim o anumită sumă de bani pe mâncare în fiecare zi.
 • Toate acele activități pe care nu le-am rezervat, de la bilete la spectacole până la vizite la muzee etc.
 • Orice neprevăzut care ne surprinde în timpul călătoriei, cum ar fi diverse achiziții de îmbrăcăminte sau accesorii, cheltuieli cu produse farmaceutice etc.
 • Asigurare de accident și asistență de călătorie pentru a acoperi orice cheltuieli medicale. În general, va fi întotdeauna opțional, deși este convenabil să o avem dacă vom călători într-o țară străină.

Sfaturi pentru a cheltui mai puțin în Finanțare călătorii

În marea majoritate a cazurilor, Finanțare călătorii sau a oricărei alte escapade ne va percepe dobândă, astfel încât solicitarea unui împrumut pentru a plăti călătoria în rate ne va costa bani. Dar dacă suntem deștepți, putem ajusta bugetul pe cât posibil pentru a reduce costurile zborurilor, cazarea etc. Iată câteva sfaturi care ne vor ajuta să economisim:

 • Trebuie să planificați călătoria în timp. Dacă rezervăm cu mult timp în avans, cel mai probabil vom plăti mai puțin, deoarece companiile care operează în sectorul turistic tind să crească prețurile pe măsură ce se apropie sezonul înalt.
 • Trebuie să fim conștienți de orice promoție. Este recomandabil să urmați ofertele lansate de companii de turism specializate prin rețelele de socializare sau pe alte canale de comunicare. În acest fel, este posibil să găsim o afacere care ne interesează.
 • Putem folosi site-uri de turism specializate pentru a rezerva cazare mai ieftină, pentru a compara zboruri etc.

De asemenea, dacă dorim să economisim la încasarea unui împrumut pentru Finanțare călătorii, putem folosi comparatorul de credite de la imprumut.org.

Despre aceasta pagină cu Finanțare călătorii:

Pentru ce este această pagină: enumerăm toate informațiile care trebuie luate în considerare la solicitarea unui împrumut pentru finanțare călătorii.

Sursa:  informațiile privind caracteristicile călătoriilor (finanțate sau nu) provin de la portalul online al Asociației Române a Agențiilor de Turism.

Metodologie:  toate datele referitoare la aceste împrumuturi au fost obținute prin cercetări online de către experții noștri financiari.

Despre imprumut.org:  suntem un comparator online de Finanțare călătorii format dintr-o echipă specializată în produse financiare. Vizitând portalul nostru veți putea găsi toate informațiile legate de finanțele personale, pe lângă faptul că veți putea contracta produsele care vă interesează în funcție de profilul și nevoile dvs.

Observație:  serviciile oferite de imprumut.org sunt gratuite, deoarece obținem toate veniturile noastre din publicitate și din diferitele produse prezentate.