Sari la conținut

Împrumuturi Personale

Comparați gratuit printre cele mai bune împrumuturi personale online  și economisiți timp și bani. De la HelpMyCash.com vă arătăm condițiile tuturor creditelor de pe piață,  astfel încât să puteți găsi produsul care se potrivește cel mai bine  nevoilor dvs.
TOT E TREBUIE SĂ STII
[toc] împrumuturi personale banner

Piața curentă de împrumuturi personale

Criza cauzată de pandemie a adus și consecințe economice atât companiilor, cât și familiilor. Deși din punct de vedere tehnic este posibil să solicitați în continuare finanțare în timpul închiderii , de preferință prin mijloace telematice, contractarea împrumuturilor pentru consumatori este acum complicată, deoarece multe companii și servicii sunt paralizate.

Media actuală de împrumuturil personale, conform datelor publicate în martie de Banca Spaniei, este de 8,42% DAE.

Când starea de alarmă încetează și începem să revenim la normal, pot fi așteptate mai multe acțiuni de la bănci cu privire la împrumuturi personale:

 • Entitățile sunt susceptibile să înceapă să ofere împrumuturi de consum persoanelor fizice pentru a reînvia piața. Parțial pentru reactivarea conturilor lor și parțial ajutat de stimulente ale Băncii Naționale a României și Băncii Centrale Europene.
 • Această creștere a acordării de împrumuturi personale ar putea aduce o reducere a dobânzii la împrumuturile de consum și o îmbunătățire a condițiilor de acordare pentru a le face mai atractive și câștiga clienți.
 • Criteriile de atribuire vor fi consolidate . După moratorii, prestații și deficiențe în timpul stării de alarmă, băncile vor căuta clienți cu profiluri a căror economie nu a fost atât de afectată.

Care sunt cele mai bune împrumuturi în prezent

În fiecare săptămână, experții de la imprumut.org analizează toate ofertele de credit pentru consumatori ale momentului pentru a găsi cele mai ieftine oferte de finanțare. Astfel, orice utilizator va putea cunoaște cu ușurință, în doar cinci minute și fără scrisoare mică, creditele cu cele mai bune condiții ale momentului.

Cum să utilizați imprumut.org pentru a obține împrumuturi personale

La imprumut.org misiunea noastră este de a informa utilizatorii despre caracteristicile, funcționarea și condițiile diferitelor Împrumuturi Personale. Fiind informați ca consumatori ne va permite să obținem oferte mai bune.

Utilizarea imprumut.org este foarte ușoară:

 • Comparați între diferitele credite pentru consumatori care vă interesează
 • Citiți cu atenție fișierele acestora pentru a cunoaște condițiile de contractare
 • Faceți clic pe „Solicită” și vă vom redirecționa către site-ul web al entității

În plus, puteți afla aici și despre împrumuturi personale, precum și răspunde la orice întrebări care apar prin forumul nostru.

Pentru ce cauți împrumuturi personale?

Există împrumuturi personale pentru toate gusturile: pentru a finanța achiziționarea unui vehicul, pentru a reforma casa, pentru a ne plăti pentru studii, pentru a acoperi evenimentele neprevăzute … Aici puteți căuta creditul de care aveți nevoie și puteți găsi oferte specifice pentru fiecare scop.

Pentru a finanța o mașină

nou pentru mașină

Pentru a finanța o reformă

nou pentru reforme

Pentru finanțarea studiilor

nou pentru studii

Pentru a finanța o călătorie

nou pentru viaje

Pentru proiecte ECO

nou pentru proiecte ecologice

Pentru reunificarea datoriilor

nou pentru agruparea datoriilor

În funcție de scopul pentru care dorim un împrumut, condițiile pot varia. De exemplu, pentru a finanța proiecte ecologice sau a plăti pentru învățământul superior, împrumuturile oferite de entități au condiții mai avantajoase, cum ar fi dobânda mult sub medie.

Pe de altă parte, pentru reunificarea datoriilor, dobânzile sunt mai mari decât media. Astfel, pentru a finanța o călătorie, termenii vor fi mai scurti decât pentru a finanța o mașină. Prin urmare, alegerea scopului ne va permite să cunoaștem cele mai potrivite împrumuturi pentru noi.

Ce trebuie să iei în considerare când compari ofertele de împrumuturi

Pentru a compara împrumuturile, nu trebuie să luăm în considerare numai rata dobânzii creditului personal. Aceste tipuri de produse au un număr mare de caracteristici pe care le vor include în cost și în experiența utilizatorului. Pentru a compara cu ușurință între ofertele de împrumuturi personale online și pentru a afla care dintre noi se potrivește cel mai bine în funcție de situația noastră, putem utiliza următorul tabel pentru a completa simulările pe care ni le oferă fiecare entitate .

exempluExemplul 1
cantitate10.000 Lei
termen5 ani
interes8,42% Dobândă
comisioane3% = 300 Lei
Vinculări50 Lei / an
Rată205 Lei / lună
Dobândă generată2.300 Lei
Total2.850 Lei

Dacă completăm acest tabel cu fiecare dintre ofertele de credit care ne interesează, va trebui doar să comparăm totalul de plătit în fiecare simulare pentru a ști care dintre ele va fi cea mai ieftină pentru noi.

Cum să ceri un împrumut personal

Noile tehnologii ne permit să solicităm împrumuturi personale atât la persoană, la birou, cât și prin internet. Deși cu nuanțe, procesul care trebuie urmat este practic același. Să vedem ce măsuri trebuie făcute pentru a ne oferi finanțare pentru un anumit proiect:

 1. Consultați împrumuturile de la diverse entități, fie online, la birou sau prin telefon. Astfel putem compara ofertele și negocia condițiile mai bune. Este recomandat să consultați cel puțin trei oferte de împrumuturi personale ieftine.
 2. Completați formularul de cerere cu datele noastre și cu condițiile împrumutului personal (suma și termenul) și livrați-l creditorului (personal sau online)
 3. Așteptați aprobarea prealabilă. În modul online este aproape instantaneu. În persoană, procesul poate dura câteva zile.
 4. Trimiteți documentația pe care ne-o solicită. În funcție de entitate, o putem face prin e-mail sau obișnuit sau mergând la entitate.
 5. Citiți informațiile precontractuale care ne vor fi furnizate dacă solicitarea noastră este aprobată. Vor apărea toate condițiile viitorului nostru împrumut: suma, termenul, dobânda, comisioanele etc.
 6. Semnăm contractul dacă ne place oferta (la birou sau prin semnătură digitală).
 7. Primește banii. În funcție de creditor, ne-o vor plăti în acest moment sau în maxim 48 de ore.

După cum vedem, dacă  solicităm împrumuturi personale rapide online, aplicația este mai rapidă și mai ușoară, deoarece nu va trebui să pierdem timp cu naveta și documentele. În plus, entitățile care operează prin Internet nu ne vor lăsa singuri în timpul procesului de depunere a cererilor, deoarece toate au un număr de servicii pentru clienți pe care îl putem apela pentru a ne sfătui.

Cerințe pentru a obține împrumuturi personale

Știm deja cum să solicităm finanțare și cum să găsim cea mai bună ofertă, dar creditorul va aproba solicitarea noastră? Evident, pentru a ne împrumuta bani, trebuie să fim suficient de solvabili pentru a-i plăti înapoi la timp. Prin urmare, ei ne vor cere să îndeplinim câteva cerințe minime:

 • Să ai mai mult de 18 ani. În unele cazuri, poate fi necesară o vârstă minimă de 21 sau 25 de ani.
 • Reședința în România. În cazul în care suntem străini, va trebui să oferim un card de rezidență permanentă.
 • Colectați un venit regulat și suficient. Este esențial să primim o remunerație care să ne permită să achităm ratele personale de credit așa cum a fost convenit (o salarizare, o pensie etc.). De exemplu, percepem doar salariul minim, este foarte puțin probabil să ne împrumute sume mari.
 • Având puține datorii restante. Datorită altor credite, veți elimina opțiunile pentru a obține din nou finanțare (cu excepția cazului în care putem plăti mai multe împrumuturi simultan, fără probleme).
 • Nu apare în fișierele delincvente. Doar câteva companii de capital privat acordă împrumuturi personale clienților cu datorii neplătite.

Este esențial să fim responsabili și să nu cerem credite personale dacă nu suntem capabili să ne asumăm rentabilitatea. În acest sens, se recomandă să  alocăm maximum 35-40% din venituri plății ratelor  împrumuturilor noastre. Putem  folosi un simulator de împrumut personal pentru a cunoaște costul total al creditului  și pentru a evalua dacă îl putem rambursa sau nu.

Documentație pentru a solicita un împrumut personal

Pentru a demonstra că îndeplinim cerințele menționate în secțiunea precedentă, trebuie să  livrați o serie de documente  creditorului:

 • Copia  documentului nostru de identitate .
 • Un  extras bancar  în care puteți vedea veniturile și cheltuielile din ultimele luni.
 • Ultima declarație fiscală (mai ales dacă solicităm sume mari).
 • O  dovadă de venit :
  • Angajați: ultimele trei salarii cel puțin.
  • Pensionarii: chitanțele ultimelor pensii.
  • Lucrători independenți: plata chitanței lucrătorilor independenți, lichidarea securității sociale și rezumatul TVA și impozitului pe veniturile personale.
 • O  dovadă a scopului, care poate fi bugetul sau factura proforma proiectului. În mod normal, dacă solicităm un credit cu sumă mică, nu va fi necesar să îl prezentăm.

Desigur, dacă solicităm împrumutul personal de la banca unde sunt domiciliați veniturile și încasările noastre, este posibil să nu fie nevoie să aducem atâtea documente. În aceste cazuri, entitatea va avea deja multe dintre datele de care are nevoie, deci nu ne va mai cere. Dacă am solicitat un împrumut cu partenerul nostru, amândoi trebuie să livrăm aceeași documentație

Cine acordă credite personale?

În mod tradițional, băncile au monopolizat sectorul creditelor de consum. Cu toate acestea, au fost forțați să oprească robinetul atunci când a izbucnit criza, ceea ce a profitat de multe companii și platforme alternative pentru a intra pe piață și a câștiga un punct de sprijin. În această secțiune vom vedea care sunt toți creditorii pe care îi putem găsi și cum sunt împrumuturile lor personale:

Obține finanțare prin bănci

[fac_icon icon=”thumbs-up” color=”#34a836″ color_hover=”#81d742″font_size=”20″]Varietate de produse: avansuri de salarizare, credite pre-acordate … [fac_icon icon=”thumbs-up” color=”#34a836″ color_hover=”#81d742″ font_size=”20″]Sume mari de bani [fac_icon icon=”thumbs-up” color=”#34a836″ color_hover=”#81d742″ font_size=”20″]Perioade lungi de plată [fac_icon icon=”thumbs-up” color=”#34a836″ color_hover=”#81d742″ font_size=”20″]Dobândă atractivă [fac_icon icon=”thumbs-down” color=”#dd0b0b” color_hover=”#dd4242″ font_size=”20″]Concedere a împrumutului lentă uneori [fac_icon icon=”thumbs-down” color=”#dd0b0b” color_hover=”#dd4242″ font_size=”20″]Mai multe comisioane, de obicei [fac_icon icon=”thumbs-down” color=”#dd0b0b” color_hover=”#dd4242″ font_size=”20″]De obicei, vechimea este necesară [fac_icon icon=”thumbs-down” color=”#dd0b0b” color_hover=”#dd4242″ font_size=”20″]Mai multe produse legate

Instituție Financiară Nebancară (IFN)

[fac_icon icon=”thumbs-up” color=”#34a836″ color_hover=”#81d742″ font_size=”20″]Finanțare pentru orice proiect [fac_icon icon=”thumbs-up” color=”#34a836″ color_hover=”#81d742″ font_size=”20″]Dobânzi Competitive [fac_icon icon=”thumbs-up” color=”#34a836″ color_hover=”#81d742″ font_size=”20″]Mai puține comisioane și produse vinculate [fac_icon icon=”thumbs-up” color=”#34a836″ color_hover=”#81d742″ font_size=”20″]Acordări mai rapide [fac_icon icon=”thumbs-down” color=”#dd0b0b” color_hover=”#dd4242″ font_size=”20″]Cerințe la fel de stricte ca băncile [fac_icon icon=”thumbs-down” color=”#dd0b0b” color_hover=”#dd4242″ font_size=”20″]Ele pot opera doar prin magazine sau dealeri

Împrumuturi personale prin platforme P2P („crowdlending”)

[fac_icon icon=”thumbs-up” color=”#34a836″ color_hover=”#81d742″ font_size=”20″]Condiții atractive de finanțare [fac_icon icon=”thumbs-up” color=”#34a836″ color_hover=”#81d742″ font_size=”20″]Solicitare online 100% [fac_icon icon=”thumbs-up” color=”#34a836″ color_hover=”#81d742″ font_size=”20″]Nu există produse vinculante [fac_icon icon=”thumbs-down” color=”#dd0b0b” color_hover=”#dd4242″ font_size=”20″]Contractare mai lentă [fac_icon icon=”thumbs-down” color=”#dd0b0b” color_hover=”#dd4242″ font_size=”20″]Cerințe de aprobare exigente [fac_icon icon=”thumbs-down” color=”#dd0b0b” color_hover=”#dd4242″ font_size=”20″]Puține platforme care acordă împrumuturi persoanelor fizice

Obțineți împrumuturi online cu companii private

[fac_icon icon=”thumbs-up” color=”#34a836″ color_hover=”#81d742″ font_size=”20″]Concesiunea în doar câteva ore [fac_icon icon=”thumbs-up” color=”#34a836″ color_hover=”#81d742″ font_size=”20″]Cerințe mai puțin exigente [fac_icon icon=”thumbs-up” color=”#34a836″ color_hover=”#81d742″ font_size=”20″]Nu este necesară vechimea în muncă [fac_icon icon=”thumbs-down” color=”#dd0b0b” color_hover=”#dd4242″ font_size=”20″]Dobândă foarte mare [fac_icon icon=”thumbs-down” color=”#dd0b0b” color_hover=”#dd4242″ font_size=”20″]Acestea pot genera supra-îndatorare dacă nu sunt utilizate în mod responsabil

Întrebări frecvente:

Ce este un împrumut personal?

Un împrumut personal este un instrument financiar cu ajutorul căruia o entitate ne împrumută o sumă de bani în schimbul plății acestuia în timp, plătind de obicei dobânzi. În general, este utilizat pentru a finanța necesitățile de consum, cum ar fi cumpărarea unei mașini, realizarea unei reforme, achiziționarea de mobilă etc.

Adjectivul personal vine din garanția sa , care în împrumuturile personale este „ansamblul activelor prezente și viitoare ale titularului” , potrivit Băncii Naționale a României. Aceasta înseamnă că dacă nu returnăm banii, activele noastre pot fi confiscate pentru a achita datoria: conturi, venituri, active etc.

De ce nu primesc împrumuturi personale?

Marea majoritate a cererilor respinse se datorează unui venit insuficient pentru a plăti taxe (sau atunci când sunt instabile). De asemenea, este foarte comun să nu ni se acorde împrumuturi personale dacă avem datorii înregistrate în fișiere delincvente, cum ar fi Biroul de credit sau ANAF.

Și oferta vinculantă?

Dacă solicităm entității o ofertă vinculantă, aceasta trebuie să mențină condițiile împrumutului personal pe care ni-l oferă pentru cel puțin 14 zile calendaristice.

Creditele personale pot fi plătite în avans?

Da. Prin lege, avem dreptul de a returna în avans total sau parțial din capitalul împrumutului personal ori de câte ori dorim (deși poate trebuie să vă anunțăm cu câteva zile în avans). În schimb, creditorul ne poate percepe o taxă de rambursare anticipată, deși costul său va fi mai mult decât compensat de ceea ce economisim din dobânzi.

Ce se întâmplă dacă cer un imprumut online și spoi regret

Regulamentul stabilește că toate contractele de împrumut personal trebuie să includă o perioadă de retragere de 14 zile calendaristice de la data semnării. În acest timp, împrumutul personal poate fi anulat unilateral, fără ca entitatea să poată percepe penalități.

Ce se întâmplă dacă nu returnez un împrumut personal?

În primul rând, entitatea ne va percepe dobânzi și taxe de întârziere care vor crește costul împrumutului și este probabil să ne înscriem în fișiere delincvente, cum ar fi Biroul de Credit. Dacă continuăm fără să plătim ratele, creditorul ne va denunța că vom cere confiscarea activelor noastre prezente și viitoare până la achitarea datoriei.

Cum pot evita penalitățile pentru neplata unui credit?

În aceste situații, cel mai bun lucru pe care îl putem face este să contactăm imediat creditorul pentru a studia posibile soluții. În general, entitățile sunt dispuse să adapteze forma de plată la situația economică a unui client cu probleme, astfel încât să poată rambursa împrumutul online complet.

Despre aceasta pagină

Pentru ce este această pagină: obiectivul nostru este să vă ajutăm să obțineți cea mai bună finanțare pentru nevoile dvs. Prin urmare, aici vă explicăm care sunt împrumuturile cu garanție personală, cum le puteți compara pentru a afla care dintre dvs. vi se potrivește și care oferte sunt cele mai atractive în acest moment.

Sursa: informațiile privind principalele caracteristici de împrumuturi personale și reglementarea lor actuală provin din mai multe portaluri de referință.

Metodologie: datele referitoare la condițiile acestor produse (cantitate, termen, dobândă etc.) le-am obținut prin cercetarea online și consultarea statisticilor oficiale din sursele de referință menționate anterior.

Despre imprumut.org: Suntem un comparator online specializat în produse de finanțe personale și economie casnică. Aici puteți, pe lângă compararea condițiilor tuturor ofertelor, să găsiți informații de calitate care vă vor ajuta să identificați împrumuturi personale care se potrivesc cel mai bine nevoilor dvs.

Observație: serviciile pe care le oferim sunt complet gratuite pentru utilizator, deoarece imprumut.org obține veniturile sale din publicitate și produsele sale prezentate.