Meniu Închide

Împrumuturi P2P – împrumuturi online între persoane fizice

Împrumuturi P2P sunt o metodă inedită de a vă finanța și, la rândul dvs., de a investi și de a obține un profit. Vă explicăm care sunt aceste tipuri de împrumuturi, modul de funcționare, caracteristicile, avantajele și dezavantajele acestora.

banner împrumuturi p2p

Ce sunt aceste împrumuturi P2P pentru a obține finanțare

Împrumuturile între persoane, cunoscute și sub denumirea de împrumuturi P2P, sau  peer to peerse bazează pe crowdlending  și  sunt credite acordate prin intermediul platformelor care conectează utilizatorii care au nevoie de finanțare cu investitori care doresc să-și monetizeze economiile prin împrumutarea banilor. Prin urmare, putem sublinia că așa-numitele împrumuturi P2P sunt o sursă alternativă de finanțare pentru a obține finanțare și un mod atractiv de a investi pentru a obține o rentabilitate mai mare decât cea oferită de bănci.

Acest model de finanțare se numește  crowdlending  (crowd  = multitudine,  lending  = creditare)  și constă în obținerea capitalului pentru finanțarea diferitelor proiecte printr-un număr mare de investitori privați, fiecare dintre aceștia urmând să contribuie cu o parte din creditul total solicitat. Este un model inovator care permite finanțarea fără a fi necesar să mergi la bănci sau investitori pentru a obține rentabilitate printr-o nouă clasă de active.

Cine poate solicita un împrumut prin crowdfunding

Există platforme de împrumuturi P2P specializate în finanțarea persoanelor fizice și finanțarea pentru companii sau IMM-uri. Cel mai bine este să comparăm mai multe platforme pentru a alege cea care se potrivește cel mai bine profilului nostru.

 • În cazul companiilor, este o modalitate bună de a diversifica sursele de finanțare și de a obține finanțare pentru proiecte mai extravagante.
 • În cazul oamenilor, este o modalitate bună de a obține împrumuturi foarte ieftine dacă avem un profil bun, deoarece dobânda va depinde de profilul nostru.

Caracteristicile împrumuturi P2P

Împrumuturi P2P au caracteristici și operațiuni aproape identice cu împrumuturile bancare personale. Deși există unele particularități

 • Vinculări: Nicio platformă de împrumuturi peer to peer nu necesită angajarea de orice tip de produs legat. Deci putem contracta finanțare fără a fi nevoie să ne alăturăm sau să schimbăm băncile.
 • Comisioane: în general, majoritatea entităților vor percepe un comision de gestiune care se situează între 0,5% și 15% și care va fi beneficiul platformei.
 • Costul variază în funcție de diferiți factori: scopul împrumutului, suma aleasă și profilul nostru. Cu cât este mai bun profilul nostru, cu atât mai puțin dobândă vom plăti.
 • Termenul: este similar cu împrumuturile de consum în funcție de scop. În general este cuprins între 12 luni și 10 ani.
 • Suma: ca și termenul, este similară cu cea oferită de împrumuturile bancare personale. Putem obține între 1.000 de euro și până la 50.000 de euro în funcție de scopul și de profilul nostru.
 • Viteza: fiind un proces extrem de automatizat, vom putea obține credite rapide la aprobare. Cu toate acestea, până când veți obține banii, timpul poate dura până la două săptămâni.
 • Aplicație online 100%: atât livrarea documentației, cât și semnarea contractului se efectuează complet online.

Procesul de cerere pentru a obține împrumututi P2P

Procesul de a solicita un împrumut între persoane este foarte similar cu solicitarea unui împrumut online la orice bancă, deși pentru noi este foarte similar, procesele derulate de platformă sunt diferite.

 1. Alegeți scopul, termenul și suma de pe site-ul de împrumut
 2. Completați formularul online cu datele noastre personale și financiare
 3. Platforma ne va analiza profilul și ne va atribui un nivel de risc
 4. Nivelul de risc (împreună cu suma și scopul) va determina dobânda pe care o vom plăti
 5. Ne va prezenta o ofertă cu dobânda pe care o vom plăti
 6. Citim, acceptăm și semnăm contractul
 7. Compania va publica împrumutul nostru pe piața sa
 8. Investitorii pot alege să investească o parte din capital în proiectul nostru
 9. După una sau două săptămâni, când vom obține suma totală de credit, banii vor fi transferați în contul nostru

Există o limitare mică și este că, dacă în două săptămâni nu am obținut cel puțin 80% din valoarea creditului de care avem nevoie, proiectul nostru va fi considerat fără interes pentru investitori și s-ar putea întâmpla ca împrumutul nostru să fie refuzat. În egală măsură, această posibilitate nu se prezintă cu frecvență.

Cine investește în împrumuturi P2P?

Orice persoană fizică sau juridică de peste 18 ani poate investi în acest tip de platformă fără probleme. Odată înregistrați pe platformă, investitorii pot alege tipurile de proiecte în care să investească în funcție de nivelul de risc implicat și de suma în care doresc să contribuie la fiecare proiect.

Dobânda plătită pentru împrumut va fi rentabilitatea pe care investitorii o vor primi proporțional cu contribuția lor.

Ce proiecte să finanțeze cu împrumuturi P2P

Pentru persoane fizice, proiectele pe care le vom putea finanța vor fi la fel de variate ca cele pe care le putem realiza cu un împrumut bancar. Iată câteva dintre scopurile pe care le putem alege atunci când contractăm această finanțare:

 • Finanțează achiziționarea unei mașini: pe lângă dealeri și bănci, putem merge și pe platforme de crowdlending pentru a obține finanțarea necesară pentru realizarea acestei achiziții. De obicei au condiții similare cu împrumuturile bancare.
 • Finanțarea unei reforme la casă: atât pentru reforme mici, cât și pentru proiecte mari de remodelare, vom putea obține capitalul necesar pentru redecorarea casei noastre. Fiind un activ intangibil și non-fizic față de o mașină, este comun ca acestea să fie puțin mai scumpe decât împrumuturile auto.
 • Finanțarea studiilor superioare: este de obicei un scop comun în platformele de Împrumuturi P2P, deși împrumuturile bancare oferă, de regulă, condiții foarte avantajoase în acest scop, de aceea este important să se analizeze și să se compare diverse oferte în diferite entități.
 • Reunifică datoriile: nu toate platformele îl oferă, dar este posibil să obținem un împrumut mare fără garanție pentru a reunifica toate împrumuturile noastre curente într-unul și a anula restul.
 • Finanțare pentru concediu: acestea sunt de obicei cele mai scumpe scopuri de finanțare, deoarece este un „capriciu”, deși este posibil să obțineți finanțare pentru acest scop.

De asemenea, fiecare platformă va indica proiectele pentru care putem obține finanțare, deoarece nu toate platformele vor permite finanțarea pentru toate scopurile.

Despre aceasta pagina

Pentru ce este această pagină despre împrumuturi P2P: pentru ca utilizatorii noștri să știe tot ce trebuie să știe despre aceste împrumuturi, în această pagină examinăm principalele caracteristici ale acestora, explicăm cum este procesul lor de aplicare și contractare și vedem ce avantaje oferă platformele de împrumut.

Sursa: Informațiile privind caracteristicile platformelor de mulțumire provin din cercetări online.

Metodologie: datele privind condițiile împrumuturi P2P au fost obținute prin cercetarea online a diferitelor platforme.

Despre imprumut.org: Suntem un comparator online format din oameni specializați în cercetarea financiară. Prin portalul nostru, utilizatorul poate compara diferite produse de finanțe personale. Pe lângă accesarea informațiilor de calitate, permițându-le să aleagă cel mai ieftin produs.

Observație: serviciile pe care le oferim sunt complet gratuite pentru utilizator, deoarece imprumut.org obține veniturile sale din publicitate și produsele sale prezentate.

1 comentariu

 1. Denisa

  Mi-am propus să vă fac o mică observație pentru a vă ajuta să vă mulțumesc foarte mult încă o dată pentru aceste sfaturi uimitoare pe care le-ați oferit pe acest site. Acest lucru a fost cu adevărat deschis cu oameni ca tine pentru a prezenta în mod liber exact ceea ce unii oameni ar fi oferit ca o carte electronică pentru a câștiga niște dolari pentru propriul lor scop, în principal pentru că ai fi putut încerca dacă ai fi dorit. În plus, aceste concepte au acționat ca o modalitate fantastică de a înțelege pe deplin ceilalți oameni au același zel similar cu al meu de a afla multe mai multe atunci când iau în considerare această problemă. Cu siguranță, urmează câteva situații mai plăcute pentru persoanele care încep să citească postarea de pe blog.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *