Toate informațiile privind împrumuturi pentru firme

 TOT CE TREBUIE SĂ ȘTIȚI:

[toc]

banner împrumuturi pentru firme

Tipuri de împrumuturi pentru firme

Nu numai că există împrumuturi pentru firme ca modalități de a obține finanțare pentru o afacere. În prezent, există o mare varietate de tipuri de forme de a obține bani pe piața noastră.

În infografia următoare, vă prezentăm alternativele de finanțare a unei firme la care putem avea acces în funcție de tipul de firmă ce este:

Tipuri de Finanțare ÎNTREPRINZĂTORI START-UPS FIRME P.F.A.
FINANȚARE
Împrumuturi lineale
Linii de credit
Linii pentru întreprinzători
Linii pentru investiții
Crowdlending
Confirming
Reduceri la bilet la ordin
INVESTIȚIE
Equity crowdfunding
Business Angels
Venture Capital
3F
Emisie de datorie
OBȚINERE DE BUNURI
Renting
Leasing
AJUTOARE
Subvenții
Crowdfunding
Capitalizarea șomajului

După cum putem vedea, în funcție de tipul de firmă pe care îl avem sau de tipul de finanțare de care avem nevoie, există un număr mare de tipuri de finanțări pe care le putem accesa, care se vor adapta la ceea ce are nevoie de proiectul nostru de afaceri.

Caracteristici la împrumuturi pentru firme

Fiecare dintre aceste împrumuturi pentru firme este o lume, iar caracteristicile sale vor varia foarte mult în funcție de tipul de credit și de profilul firmei noastre. Deși parametrii de urmărit pentru a ști dacă ne confruntăm cu o ofertă bună vor fi întotdeauna aceiași:

Costul. Conform celor mai recente date publicate de Banca Națională a României în noiembrie, costul mediu al împrumuturilor acordate companiilor de până la 250 de mii de lei este de 3,36% DAE, conform celor mai recente date publicate de BNR, deși Costul poate varia în funcție de tipul de credit al companiei și de profilul nostru.

Suma. Acesta este unul dintre cei mai complicați parametri de justificat, deoarece va depinde de scopul și perspectivele de creștere ale fiecărei companii.

Scop. Putem găsi diferite scopuri, cum ar fi moneda pentru a avea lichiditate, investiții pentru a dezvolta afacerea, a obține bunuri, a plăti furnizori sau a colecta facturi printre altele.

 Vinculare. În special în entitățile bancare, finanțarea vine întotdeauna cu produse conexe, cum ar fi asigurarea, conturile companiei sau alte produse contractante obligatorii.

 Termenul. Termenii pot varia de la 3 luni la 48 de luni în medie. În funcție de tipul de credit (împrumut, linie de credit, închiriere …) termenul va varia.

 Carență. Este o perioadă, în general inițială, în care plățile sunt „întrerupte”. Este util când sperăm că banii obținuți din finanțare ne vor aduce beneficii într-un anumit moment.

 Garanție sau asigurare. În funcție de suma pe care o solicităm și de profilul nostru de companie, entitățile pot solicita „asigurare de plată” cu garanție sau asigurare.

 Rapiditate. Uneori, unele entități pot întârzia până la trei luni pentru a ne acorda banii, în altele doar două săptămâni. Cunoașterea timpilor de creditare a fiecărui creditor este, de asemenea, important să știm când putem începe proiectul.

 Rambursare. În funcție de tipul de împrumut, putem găsi finanțare care este rambursată în fiecare lună în rate sau la sfârșitul mandatului, toate împreună plus dobândă, de aceea este important ca finanțele noastre să țină cont de aceste informații.

Unde să obțineți împrumuturi pentru firme

Evoluția tehnologiilor aplicate finanțelor, cunoscută de termenul englez fintech, a favorizat  crearea de noi companii care acordă împrumuturi companiilor cu tot felul de produse financiare. Iată diferitele alternative actuale la care putem merge dacă dorim să solicităm un împrumut pentru a ne revitaliza sau lansa afacerea:

 1. Entități bancare: aceasta este cea mai populară opțiune atunci când căutați împrumuturi pentru afaceri. În general, pentru a obține acest tip de finanțare, va fi necesară o solvabilitate ridicată. Desigur, există o nouă tendință în rândul băncilor de a oferi împrumuturi pentru IMM-uri, îmbunătățind condițiile și grăbind procesul de concesiune.
 2. Companii de capital privat și creditori: Aceste companii au avantajul de a-și oferi produsele cu o procedură online. Acest lucru simplifică procesul considerabil. În plus, prețul produselor lor financiare concurează direct cu cel oferit de bănci, reușind să depășească ofertele lor în multe rânduri.
 3. Platforme alternative de finanțare  crowdlending: aceste platforme sunt companii care ne vor pune în contact cu investitori privați, care vor decide dacă contribuie cu capital de lucru la solicitările noastre de împrumuturi pentru firme. Acești investitori vor primi beneficii în funcție de nivelul nostru de risc, pe care le vom plăti sub formă de dobândă. Toată procesarea acestor credite se face online și în 48 de ore putem primi un răspuns.

Mulți factori influențează decizia de a opta pentru un creditor sau altul, în special pentru afacerile noastre și particularitățile sale. O analiză a nevoilor noastre de capital și capacitatea de plată pe care o avem ne va permite să comparăm împrumuturi pentru firme adecvate profilului nostru.

Condiții pentru a obține împrumuturi pentru firme

Cerințele pentru obținerea finanțării vor varia nu numai în funcție de tipul de împrumut pe care îl utilizăm, ci și de entitatea cu care decidem să solicităm împrumutul. Cu toate acestea, există câteva condiții de bază pe care trebuie să le îndeplinească toate companiile pentru a obține împrumuturi:

 • Registrul național: este important ca firma să aibă sediul în România. Acest lucru se datorează faptului că produsele oferite de aceste entități financiare sunt reglementate de legile românești și sunt ajustate la condițiile pieței noastre financiare.
 • Venit anual: este foarte probabil să ni se ceară un venit minim pentru a ne asigura că societatea are solvabilitate și poate face față datoriei pe care o angajează. Uneori, ne vor cere și un document cu un istoric în care certificăm că am obținut beneficii pentru anumiți ani.
 • Vârsta companiei: majoritatea acestor produse sunt concepute pentru a ne dezvolta afacerile, prin urmare, acestea necesită consolidarea companiei și să aibă cel puțin 12 luni. Există unele împrumuturi pentru companii noi la care putem accesa chiar dacă afacerea noastră a fost activă pentru o perioadă scurtă de timp sau începem recent.
 • Nu apar în Biroul de Credit: este posibil ca firma noastră să nu apară în biroul de credit. Dacă da, singura modalitate de a obține finanțare pentru compania noastră va fi prin împrumuturi pentru firme cu garanție ipotecară sau prin plata datoriei pentru a ieși din dosar.

Aceste condiții pot fi mai mult sau mai puțin stricte, adică veniturile anuale trebuie să fie mai mult sau mai puțin mari în funcție de entitate sau de tipul de credit și, în plus, pot exista cerințe suplimentare pentru contractarea finanțării.

Documente necesare pentru obținerea finanțării

Când vine vorba de împrumuturi pentru firme solicitate în numele unei persoane juridice (o companie), documentația pe care creditorii o vor solicita va fi diferită. Entitățile ne vor solicita o documentație care arată  modul în care activitatea noastră este la nivel financiar :

 • Declarație de TVA pentru anul precedent și pentru anul curent.
 • Declarație privind impozitul pe venit personal.
 • Extrasul bancar (dacă este într-o altă bancă).
 • Soldul actualizat al facturării companiei.
 • Dovada plății impozitului pe profit.

Potrivit entității, livrarea acestor documente poate fi online sau personal, deși tot mai multe entități permit trimiterea documentației printr-un curier. De asemenea, aceștia pot solicita mai multe documente în conformitate cu politicile de analiză și riscuri ale fiecărui creditor.

Despre aceasta pagina

Pentru ce este această pagină: în această pagină vă explicăm care sunt diferitele tipuri de împrumuturi pentru firme care sunt disponibile pe piață, ce entități și platforme ne pot oferi finanțare și ce trebuie făcut pentru a obține lichiditate fără a plăti în exces.

Sursa: Informațiile obținute despre noii furnizori de împrumuturi pentru firme au fost obținute online.

Metodologie: toate informațiile despre produsele de finanțare au fost colectate prin cercetare online și mistery shopper.

Despre imprumut.org: Acest comparator financiar online își propune să ofere informații relevante despre împrumuturi pentru firme. Prin intermediul acestui site web, toți utilizatorii pot, gratuit și fără obligație, să compare și să aleagă printre cele mai bune produse financiare actuale, să cunoască toate informațiile semnificative pentru a putea contracta produsul care se potrivește cel mai bine situației lor economice într-un mod responsabil și informat.

Observație: serviciile oferite de noi sunt complet gratuite pentru toți utilizatorii. imprumut.org obține veniturile obținute din publicitate și produsele sale prezentate.