Meniu Închide

Toate informa╚Ťiile privind ├«mprumuturi pentru firme

banner împrumuturi pentru firme

Tipuri de împrumuturi pentru firme

Nu numai c─â exist─â ├«mprumuturi pentru firme ca modalit─â╚Ťi de a ob╚Ťine finan╚Ťare pentru o afacere. ├Än prezent, exist─â o mare varietate de tipuri de forme de a ob╚Ťine bani pe pia╚Ťa noastr─â.

Caracteristici la împrumuturi pentru firme

Fiecare dintre aceste ├«mprumuturi pentru firme este o lume, iar caracteristicile sale vor varia foarte mult ├«n func╚Ťie de tipul de credit ╚Öi de profilul firmei noastre. De╚Öi parametrii de urm─ârit pentru a ╚Öti dac─â ne confrunt─âm cu o ofert─â bun─â vor fi ├«ntotdeauna aceia╚Öi:

[fac_icon icon=”info-circle”]Costul. Conform celor mai recente date publicate de Banca Na╚Ťional─â a Rom├óniei ├«n noiembrie, costul mediu al ├«mprumuturilor acordate companiilor de p├ón─â la 250 de mii de lei este de 3,36% DAE, conform celor mai recente date publicate de BNR, de╚Öi Costul poate varia ├«n func╚Ťie de tipul de credit al companiei ╚Öi de profilul nostru.

[fac_icon icon=”info-circle”]Suma.┬áAcesta este unul dintre cei mai complica╚Ťi parametri de justificat, deoarece va depinde de scopul ╚Öi perspectivele de cre╚Ötere ale fiec─ârei companii.

[fac_icon icon=”info-circle”]Scop.┬áPutem g─âsi diferite scopuri, cum ar fi moneda pentru a avea lichiditate, investi╚Ťii pentru a dezvolta afacerea, a ob╚Ťine bunuri, a pl─âti furnizori sau a colecta facturi printre altele.

┬áVinculare.┬á├Än special ├«n entit─â╚Ťile bancare, finan╚Ťarea vine ├«ntotdeauna cu produse conexe, cum ar fi asigurarea, conturile companiei sau alte produse contractante obligatorii.

┬áTermenul.┬áTermenii pot varia de la 3 luni la 48 de luni ├«n medie.┬á├Än func╚Ťie de tipul de credit (├«mprumut, linie de credit, ├«nchiriere …) termenul va varia.

┬áCaren╚Ť─â.┬áEste o perioad─â, ├«n general ini╚Ťial─â, ├«n care pl─â╚Ťile sunt ÔÇ×├«ntrerupteÔÇŁ.┬áEste util c├ónd sper─âm c─â banii ob╚Ťinu╚Ťi din finan╚Ťare ne vor aduce beneficii ├«ntr-un anumit moment.

┬áGaran╚Ťie sau asigurare. ├Än func╚Ťie de suma pe care o solicit─âm ╚Öi de profilul nostru de companie, entit─â╚Ťile pot solicita ÔÇ×asigurare de plat─âÔÇŁ cu garan╚Ťie sau asigurare.

┬áRapiditate. Uneori, unele entit─â╚Ťi pot ├«nt├órzia p├ón─â la trei luni pentru a ne acorda banii, ├«n altele doar dou─â s─âpt─âm├óni. Cunoa╚Öterea timpilor de creditare a fiec─ârui creditor este, de asemenea, important s─â ╚Ötim c├ónd putem ├«ncepe proiectul.

┬áRambursare.┬á├Än func╚Ťie de tipul de ├«mprumut, putem g─âsi finan╚Ťare care este rambursat─â ├«n fiecare lun─â ├«n rate sau la sf├ór╚Öitul mandatului, toate ├«mpreun─â plus dob├ónd─â, de aceea este important ca finan╚Ťele noastre s─â ╚Ťin─â cont de aceste informa╚Ťii.

Unde s─â ob╚Ťine╚Ťi ├«mprumuturi pentru firme

Evolu╚Ťia tehnologiilor aplicate finan╚Ťelor, cunoscut─â de termenul englez fintech, a favorizat┬á┬ácrearea de noi companii care acord─â ├«mprumuturi companiilor┬ácu tot felul de produse financiare.┬áIat─â diferitele alternative actuale la care putem merge dac─â dorim s─â solicit─âm un ├«mprumut pentru a ne revitaliza sau lansa afacerea:

 1. Entit─â╚Ťi bancare: aceasta este cea mai popular─â op╚Ťiune atunci c├ónd c─âuta╚Ťi ├«mprumuturi pentru afaceri.┬á├Än general, pentru a ob╚Ťine acest tip de finan╚Ťare,┬áva fi necesar─â o solvabilitate ridicat─â.┬áDesigur, exist─â o nou─â tendin╚Ť─â ├«n r├óndul b─âncilor de a┬áoferi ├«mprumuturi pentru IMM-uri, ├«mbun─ât─â╚Ťind condi╚Ťiile┬á╚Öi gr─âbind procesul de concesiune.
 2. Companii de capital privat ╚Öi creditori: Aceste companii au avantajul de a-╚Öi oferi produsele cu o procedur─â online.┬áAcest lucru simplific─â procesul considerabil.┬á├Än plus, pre╚Ťul produselor lor financiare concureaz─â direct cu cel oferit de b─ânci, reu╚Öind s─â dep─â╚Öeasc─â ofertele lor ├«n multe r├ónduri.
 3. Platforme alternative de finan╚Ťare┬á crowdlending: aceste platforme sunt companii care ne vor pune ├«n contact cu investitori priva╚Ťi, care vor decide dac─â contribuie cu capital de lucru la solicit─ârile noastre de ├«mprumuturi pentru firme. Ace╚Öti investitori vor primi beneficii ├«n func╚Ťie de nivelul nostru de risc, pe care le vom pl─âti sub form─â de dob├ónd─â. Toat─â procesarea acestor credite se face online ╚Öi ├«n 48 de ore putem primi un r─âspuns.

Mul╚Ťi factori influen╚Ťeaz─â decizia de a opta pentru un creditor sau altul, ├«n special pentru afacerile noastre ╚Öi particularit─â╚Ťile sale. O analiz─â a nevoilor noastre de capital ╚Öi capacitatea de plat─â pe care o avem ne va permite s─â compar─âm ├«mprumuturi pentru firme adecvate profilului nostru.

Condi╚Ťii pentru a ob╚Ťine ├«mprumuturi pentru firme

Cerin╚Ťele pentru ob╚Ťinerea finan╚Ť─ârii vor varia nu numai ├«n func╚Ťie de tipul de ├«mprumut pe care ├«l utiliz─âm, ci ╚Öi de entitatea cu care decidem s─â solicit─âm ├«mprumutul.┬áCu toate acestea, exist─â c├óteva condi╚Ťii de baz─â pe care trebuie s─â le ├«ndeplineasc─â toate companiile pentru a ob╚Ťine ├«mprumuturi:

 • Registrul na╚Ťional: este important ca firma s─â aib─â sediul ├«n Rom├ónia. Acest lucru se datoreaz─â faptului c─â produsele oferite de aceste entit─â╚Ťi financiare sunt reglementate de legile rom├óne╚Öti ╚Öi sunt ajustate la condi╚Ťiile pie╚Ťei noastre financiare.
 • Venit anual: este foarte probabil s─â ni se cear─â un venit minim pentru a ne asigura c─â societatea are solvabilitate ╚Öi poate face fa╚Ť─â datoriei pe care o angajeaz─â.┬áUneori, ne vor cere ╚Öi un document cu un istoric ├«n care certific─âm c─â am ob╚Ťinut beneficii pentru anumi╚Ťi ani.
 • V├órsta companiei: majoritatea acestor produse sunt concepute pentru a ne dezvolta afacerile, prin urmare, acestea necesit─â consolidarea companiei ╚Öi s─â aib─â cel pu╚Ťin 12 luni. Exist─â unele ├«mprumuturi pentru companii noi la care putem accesa chiar dac─â afacerea noastr─â a fost activ─â pentru o perioad─â scurt─â de timp sau ├«ncepem recent.
 • Nu apar ├«n Biroul de Credit: este posibil ca firma noastr─â s─â nu apar─â ├«n biroul de credit. Dac─â da, singura modalitate de a ob╚Ťine finan╚Ťare pentru compania noastr─â va fi prin ├«mprumuturi pentru firme cu garan╚Ťie ipotecar─â sau prin plata datoriei pentru a ie╚Öi din dosar.

Aceste condi╚Ťii pot fi mai mult sau mai pu╚Ťin stricte, adic─â veniturile anuale trebuie s─â fie mai mult sau mai pu╚Ťin mari ├«n func╚Ťie de entitate sau de tipul de credit ╚Öi, ├«n plus, pot exista cerin╚Ťe suplimentare pentru contractarea finan╚Ť─ârii.

Documente necesare pentru ob╚Ťinerea finan╚Ť─ârii

C├ónd vine vorba de ├«mprumuturi pentru firme solicitate ├«n numele unei persoane juridice (o companie), documenta╚Ťia pe care creditorii o vor solicita va fi diferit─â. Entit─â╚Ťile ne vor solicita o documenta╚Ťie care arat─â┬á┬ámodul ├«n care activitatea noastr─â este la nivel financiar┬á:

 • Declara╚Ťie de TVA pentru anul precedent ╚Öi pentru anul curent.
 • Declara╚Ťie privind impozitul pe venit personal.
 • Extrasul bancar (dac─â este ├«ntr-o alt─â banc─â).
 • Soldul actualizat al factur─ârii companiei.
 • Dovada pl─â╚Ťii impozitului pe profit.

Potrivit entit─â╚Ťii, livrarea acestor documente poate fi online sau personal, de╚Öi tot mai multe entit─â╚Ťi permit trimiterea documenta╚Ťiei printr-un curier.┬áDe asemenea, ace╚Ötia pot solicita mai multe documente ├«n conformitate cu politicile de analiz─â ╚Öi riscuri ale fiec─ârui creditor.

Despre aceasta pagina

Pentru ce este aceast─â pagin─â: ├«n aceast─â pagin─â v─â explic─âm care sunt diferitele tipuri de ├«mprumuturi pentru firme care sunt disponibile pe pia╚Ť─â, ce entit─â╚Ťi ╚Öi platforme ne pot oferi finan╚Ťare ╚Öi ce trebuie f─âcut pentru a ob╚Ťine lichiditate f─âr─â a pl─âti ├«n exces.

Sursa: Informa╚Ťiile ob╚Ťinute despre noii furnizori de ├«mprumuturi pentru firme au fost ob╚Ťinute online.

Metodologie:┬átoate informa╚Ťiile despre produsele de finan╚Ťare au fost colectate prin cercetare online ╚Öi mistery shopper.

Despre imprumut.org: Acest comparator financiar online ├«╚Öi propune s─â ofere informa╚Ťii relevante despre ├«mprumuturi pentru firme. Prin intermediul acestui site web, to╚Ťi utilizatorii pot, gratuit ╚Öi f─âr─â obliga╚Ťie, s─â compare ╚Öi s─â aleag─â printre cele mai bune produse financiare actuale, s─â cunoasc─â toate informa╚Ťiile semnificative pentru a putea contracta produsul care se potrive╚Öte cel mai bine situa╚Ťiei lor economice ├«ntr-un mod responsabil ╚Öi informat.

Observa╚Ťie: serviciile oferite de noi sunt complet gratuite pentru to╚Ťi utilizatorii. imprumut.org ob╚Ťine veniturile ob╚Ťinute din publicitate ╚Öi produsele sale prezentate.

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *