Toate informa╚Ťiile privind ├«mprumuturi pentru firme

 TOT CE TREBUIE S─é ╚śTI╚ÜI:

[toc]

banner împrumuturi pentru firme

Tipuri de împrumuturi pentru firme

Nu numai c─â exist─â împrumuturi pentru firme ca modalit─â╚Ťi de a ob╚Ťine finan╚Ťare pentru o afacere. În prezent, exist─â o mare varietate de tipuri de forme de a ob╚Ťine bani pe pia╚Ťa noastr─â.

În infografia urm─âtoare, v─â prezent─âm alternativele de finan╚Ťare a unei firme la care putem avea acces în func╚Ťie de tipul de firm─â ce este:

Tipuri de Finan╚ŤareÎNTREPRINZ─éTORISTART-UPSFIRMEP.F.A.
FINANȚARE
Împrumuturi lineale
Linii de credit
Linii pentru întreprinz─âtori
Linii pentru investi╚Ťii
Crowdlending
Confirming
Reduceri la bilet la ordin
INVESTIȚIE
Equity crowdfunding
Business Angels
Venture Capital
3F
Emisie de datorie
OBȚINERE DE BUNURI
Renting
Leasing
AJUTOARE
Subven╚Ťii
Crowdfunding
Capitalizarea șomajului

Dup─â cum putem vedea, în func╚Ťie de tipul de firm─â pe care îl avem sau de tipul de finan╚Ťare de care avem nevoie, exist─â un num─âr mare de tipuri de finan╚Ť─âri pe care le putem accesa, care se vor adapta la ceea ce are nevoie de proiectul nostru de afaceri.

Caracteristici la împrumuturi pentru firme

Fiecare dintre aceste împrumuturi pentru firme este o lume, iar caracteristicile sale vor varia foarte mult în func╚Ťie de tipul de credit ╚Öi de profilul firmei noastre. De╚Öi parametrii de urm─ârit pentru a ╚Öti dac─â ne confrunt─âm cu o ofert─â bun─â vor fi întotdeauna aceia╚Öi:

Costul. Conform celor mai recente date publicate de Banca Na╚Ťional─â a României în noiembrie, costul mediu al împrumuturilor acordate companiilor de pân─â la 250 de mii de lei este de 3,36% DAE, conform celor mai recente date publicate de BNR, de╚Öi Costul poate varia în func╚Ťie de tipul de credit al companiei ╚Öi de profilul nostru.

Suma. Acesta este unul dintre cei mai complica╚Ťi parametri de justificat, deoarece va depinde de scopul ╚Öi perspectivele de cre╚Ötere ale fiec─ârei companii.

Scop. Putem g─âsi diferite scopuri, cum ar fi moneda pentru a avea lichiditate, investi╚Ťii pentru a dezvolta afacerea, a ob╚Ťine bunuri, a pl─âti furnizori sau a colecta facturi printre altele.

 Vinculare. În special în entit─â╚Ťile bancare, finan╚Ťarea vine întotdeauna cu produse conexe, cum ar fi asigurarea, conturile companiei sau alte produse contractante obligatorii.

 Termenul. Termenii pot varia de la 3 luni la 48 de luni în medie. În func╚Ťie de tipul de credit (împrumut, linie de credit, închiriere …) termenul va varia.

 Caren╚Ť─â. Este o perioad─â, în general ini╚Ťial─â, în care pl─â╚Ťile sunt „întrerupte”. Este util când sper─âm c─â banii ob╚Ťinu╚Ťi din finan╚Ťare ne vor aduce beneficii într-un anumit moment.

 Garan╚Ťie sau asigurare. În func╚Ťie de suma pe care o solicit─âm ╚Öi de profilul nostru de companie, entit─â╚Ťile pot solicita „asigurare de plat─â” cu garan╚Ťie sau asigurare.

 Rapiditate. Uneori, unele entit─â╚Ťi pot întârzia pân─â la trei luni pentru a ne acorda banii, în altele doar dou─â s─âpt─âmâni. Cunoa╚Öterea timpilor de creditare a fiec─ârui creditor este, de asemenea, important s─â ╚Ötim când putem începe proiectul.

 Rambursare. În func╚Ťie de tipul de împrumut, putem g─âsi finan╚Ťare care este rambursat─â în fiecare lun─â în rate sau la sfâr╚Öitul mandatului, toate împreun─â plus dobând─â, de aceea este important ca finan╚Ťele noastre s─â ╚Ťin─â cont de aceste informa╚Ťii.

Unde s─â ob╚Ťine╚Ťi împrumuturi pentru firme

Evolu╚Ťia tehnologiilor aplicate finan╚Ťelor, cunoscut─â de termenul englez fintech, a favorizat  crearea de noi companii care acord─â împrumuturi companiilor cu tot felul de produse financiare. Iat─â diferitele alternative actuale la care putem merge dac─â dorim s─â solicit─âm un împrumut pentru a ne revitaliza sau lansa afacerea:

 1. Entit─â╚Ťi bancare: aceasta este cea mai popular─â op╚Ťiune atunci când c─âuta╚Ťi împrumuturi pentru afaceri. În general, pentru a ob╚Ťine acest tip de finan╚Ťare, va fi necesar─â o solvabilitate ridicat─â. Desigur, exist─â o nou─â tendin╚Ť─â în rândul b─âncilor de a oferi împrumuturi pentru IMM-uri, îmbun─ât─â╚Ťind condi╚Ťiile ╚Öi gr─âbind procesul de concesiune.
 2. Companii de capital privat ╚Öi creditori: Aceste companii au avantajul de a-╚Öi oferi produsele cu o procedur─â online. Acest lucru simplific─â procesul considerabil. În plus, pre╚Ťul produselor lor financiare concureaz─â direct cu cel oferit de b─ânci, reu╚Öind s─â dep─â╚Öeasc─â ofertele lor în multe rânduri.
 3. Platforme alternative de finan╚Ťare  crowdlending: aceste platforme sunt companii care ne vor pune în contact cu investitori priva╚Ťi, care vor decide dac─â contribuie cu capital de lucru la solicit─ârile noastre de împrumuturi pentru firme. Ace╚Öti investitori vor primi beneficii în func╚Ťie de nivelul nostru de risc, pe care le vom pl─âti sub form─â de dobând─â. Toat─â procesarea acestor credite se face online ╚Öi în 48 de ore putem primi un r─âspuns.

Mul╚Ťi factori influen╚Ťeaz─â decizia de a opta pentru un creditor sau altul, în special pentru afacerile noastre ╚Öi particularit─â╚Ťile sale. O analiz─â a nevoilor noastre de capital ╚Öi capacitatea de plat─â pe care o avem ne va permite s─â compar─âm împrumuturi pentru firme adecvate profilului nostru.

Condi╚Ťii pentru a ob╚Ťine împrumuturi pentru firme

Cerin╚Ťele pentru ob╚Ťinerea finan╚Ť─ârii vor varia nu numai în func╚Ťie de tipul de împrumut pe care îl utiliz─âm, ci ╚Öi de entitatea cu care decidem s─â solicit─âm împrumutul. Cu toate acestea, exist─â câteva condi╚Ťii de baz─â pe care trebuie s─â le îndeplineasc─â toate companiile pentru a ob╚Ťine împrumuturi:

 • Registrul na╚Ťional: este important ca firma s─â aib─â sediul în România. Acest lucru se datoreaz─â faptului c─â produsele oferite de aceste entit─â╚Ťi financiare sunt reglementate de legile române╚Öti ╚Öi sunt ajustate la condi╚Ťiile pie╚Ťei noastre financiare.
 • Venit anual: este foarte probabil s─â ni se cear─â un venit minim pentru a ne asigura c─â societatea are solvabilitate ╚Öi poate face fa╚Ť─â datoriei pe care o angajeaz─â. Uneori, ne vor cere ╚Öi un document cu un istoric în care certific─âm c─â am ob╚Ťinut beneficii pentru anumi╚Ťi ani.
 • Vârsta companiei: majoritatea acestor produse sunt concepute pentru a ne dezvolta afacerile, prin urmare, acestea necesit─â consolidarea companiei ╚Öi s─â aib─â cel pu╚Ťin 12 luni. Exist─â unele împrumuturi pentru companii noi la care putem accesa chiar dac─â afacerea noastr─â a fost activ─â pentru o perioad─â scurt─â de timp sau începem recent.
 • Nu apar în Biroul de Credit: este posibil ca firma noastr─â s─â nu apar─â în biroul de credit. Dac─â da, singura modalitate de a ob╚Ťine finan╚Ťare pentru compania noastr─â va fi prin împrumuturi pentru firme cu garan╚Ťie ipotecar─â sau prin plata datoriei pentru a ie╚Öi din dosar.

Aceste condi╚Ťii pot fi mai mult sau mai pu╚Ťin stricte, adic─â veniturile anuale trebuie s─â fie mai mult sau mai pu╚Ťin mari în func╚Ťie de entitate sau de tipul de credit ╚Öi, în plus, pot exista cerin╚Ťe suplimentare pentru contractarea finan╚Ť─ârii.

Documente necesare pentru ob╚Ťinerea finan╚Ť─ârii

Când vine vorba de împrumuturi pentru firme solicitate în numele unei persoane juridice (o companie), documenta╚Ťia pe care creditorii o vor solicita va fi diferit─â. Entit─â╚Ťile ne vor solicita o documenta╚Ťie care arat─â  modul în care activitatea noastr─â este la nivel financiar :

 • Declara╚Ťie de TVA pentru anul precedent ╚Öi pentru anul curent.
 • Declara╚Ťie privind impozitul pe venit personal.
 • Extrasul bancar (dac─â este într-o alt─â banc─â).
 • Soldul actualizat al factur─ârii companiei.
 • Dovada pl─â╚Ťii impozitului pe profit.

Potrivit entit─â╚Ťii, livrarea acestor documente poate fi online sau personal, de╚Öi tot mai multe entit─â╚Ťi permit trimiterea documenta╚Ťiei printr-un curier. De asemenea, ace╚Ötia pot solicita mai multe documente în conformitate cu politicile de analiz─â ╚Öi riscuri ale fiec─ârui creditor.

Despre aceasta pagina

Pentru ce este aceast─â pagin─â: în aceast─â pagin─â v─â explic─âm care sunt diferitele tipuri de împrumuturi pentru firme care sunt disponibile pe pia╚Ť─â, ce entit─â╚Ťi ╚Öi platforme ne pot oferi finan╚Ťare ╚Öi ce trebuie f─âcut pentru a ob╚Ťine lichiditate f─âr─â a pl─âti în exces.

Sursa: Informa╚Ťiile ob╚Ťinute despre noii furnizori de împrumuturi pentru firme au fost ob╚Ťinute online.

Metodologie: toate informa╚Ťiile despre produsele de finan╚Ťare au fost colectate prin cercetare online ╚Öi mistery shopper.

Despre imprumut.org: Acest comparator financiar online î╚Öi propune s─â ofere informa╚Ťii relevante despre împrumuturi pentru firme. Prin intermediul acestui site web, to╚Ťi utilizatorii pot, gratuit ╚Öi f─âr─â obliga╚Ťie, s─â compare ╚Öi s─â aleag─â printre cele mai bune produse financiare actuale, s─â cunoasc─â toate informa╚Ťiile semnificative pentru a putea contracta produsul care se potrive╚Öte cel mai bine situa╚Ťiei lor economice într-un mod responsabil ╚Öi informat.

Observa╚Ťie: serviciile oferite de noi sunt complet gratuite pentru to╚Ťi utilizatorii. imprumut.org ob╚Ťine veniturile ob╚Ťinute din publicitate ╚Öi produsele sale prezentate.