Sari la conținut

Elon Musk nu își poate permite să cumpere Twitter: ar trebui să facă un împrumut cu acțiunile sale Tesla drept garanție și acestea s-ar scufunda, potrivit unui expert

Elon Musk nu își permite să cumpere Twitter. Pentru a face acest lucru, el ar trebui să împrumute bani și să-și folosească acțiunile Tesla ca garanție, potrivit unui profesor de la Universitatea din New York.

CEO-ul Tesla și SpaceX a ridicat în urmă cu câteva zile achiziția Twitter într-o operațiune care a evaluat platforma de social media la 43.000 de milioane de dolari (39.744 de milioane de euro).

Scott Galloway, profesor de marketing la Stern School of Business de la Universitatea din New York, a declarat în acest sens că, în ciuda faptului că proprietarul Tesla are o avere estimată la 259.000 de milioane de dolari , nu are „o cale viabilă de finanțare” tranzacția fără a pune în pericol acțiunile Tesla.

Musk este cel mai mare acționar unic al producătorului de automobile, deținând 17% din capital.

Concesionar Tesla in Madrid Spania„Nu vă puteți permite această operațiune”, le-a spus Galloway ascultătorilor de la Pivot , un podcast al revistei din New York pe care îl găzduiește împreună cu jurnalista de tehnologie Kara Swisher.

Musk are 2,95 miliarde de dolari în numerar , conform estimărilor Bloomberg Billionaires Index.

Galloway a pus pe masă care ar fi posibilele scenarii pentru Musk.

„Primul este să te împrumuți și nu poți pentru că compania ta nu generează un ebitda pozitiv [venituri înainte de dobânzi, impozite, depreciere și amortizare a datoriilor]. Nicio companie nu te va împrumuta mai mult de o mie sau câteva miliarde de dolari, așa că trebuie să strângi un capital de 40 de miliarde de dolari”.

De asemenea, ai putea să mergi la prietenii tăi și să le ceri să pună bani, dar „colegilor” lui Musk le plac banii mai mult decât libertatea de exprimare, a spus Galloway, referindu-se la motivul lui Musk de a dori să preia Twitter . „Ar începe să pună întrebări la care el nu poate răspunde”.

„Într-adevăr, singura sursă viabilă de finanțare aici este să iei un împrumut cu acțiunile tale Tesla drept garanție ”, a adăugat el.

Galloway a spus că Musk ar trebui, prin urmare, să împrumute 40 de miliarde de dolari, față de acțiunile sale în valoare de 200-300 de miliarde de dolari.

„Nici o bancă nu s-ar angaja singură în așa ceva. Experții și-ar face analiza și ar concluziona că, dacă afacerile devin foarte proaste, nu ar trebui să fie singurii care să se îndrăgostească de obsesiile lui Musk”, a explicat profesorul.

Prin urmare, Musk ar trebui să ceară sprijin mai multor bănci, spune Galloway.

„ Ar impune cerințe de marjă uriașe , ceea ce înseamnă că dacă acțiunile Tesla s-ar înjumătăți, ceea ce ar putea face cu ușurință, atunci dintr-o dată Elon Musk ar fi forțat să-și cedeze compania”, a analizat.

„Știți ale cui acțiuni ar scădea dacă această tranzacție ar fi încheiat cumva și ar strânge bani prin susținerea Tesla? Acțiunile Tesla”.

Deocamdată, Galloway a preferat să nu comenteze.

La începutul acestei luni, Musk a declarat că a achiziționat un pachet de 9,2% din acțiunile Twitter, făcându-l cel mai mare acționar individual al companiei. Managerul Vanguard controlează 10,3%.

Twitter s-a grăbit să-i ofere lui Musk un loc în consiliul de administrație, lucru pe care l-a refuzat. Intrarea în consiliu ar fi limitat proprietatea lui Musk la 14,9%, împiedicându-l să înghită întreaga companie.

Galloway crede, de asemenea, că achiziția lui Musk, care ar lua compania privată, va duce la pierderi de locuri de muncă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *