Cum să alegi un împrumut personal

├Ämprumuturile personale ne permit s─â finan╚Ť─âm achizi╚Ťia de bunuri. Se deosebesc de creditele ipotecare prin aceea c─â ├«n creditele personale clientul ofer─â doar garan╚Ťia personal─â, (de╚Öi au ca garan╚Ťie generic─â bunurile prezente ╚Öi viitoare ale debitorului).

Au de obicei o dob├ónd─â mai mare ╚Öi un termen de amortizare mai scurt dec├ót creditele ipotecare. Suma ├«mprumutat─â este, de asemenea, mult mai mic─â: cea mai frecvent─â utilizare a acesteia este finan╚Ťarea vehiculelor.

Numele entit─â╚Ťii. Suma Acordat─â Durata creditului Detalii Solicitare
CREDITPRIME 200 - 4.000 Lei maxim 24 luni Pentru 500 Lei pe 1 an de zile vom plăti în total 1,579.98 Lei SOLICITĂ!
VIVA CREDIT 100 - 2000 Lei maxim 24 luni Primul credit gratis pe o perioadă de 30 zile. După 30 de zile pentru 1.000 se va plăti o dobândă de 12 Lei pe zi. SOLICITĂ!
FERRATUM 200 - 19000 Lei 15 - 45 de zile Primul Credit Gratis maxim 1900 Lei. La sume mai mari de 1900 Lei au perioade de rambursare mai mari. SOLICIT─é!
CREDIUS 1500 - 50.000 Lei 12 - 60 luni La un împrumut de 2500 lei pe o perioada de 12 luni vom plăti in total 3396.56 lei SOLICITĂ!
CREDIT FIX 100 - 4.000 Lei 1 - 92 zile Primul Credit până la 2.000 Lei fără dobândă. Pentru o perioadă de 30 de zile. SOLICITĂ!
OCEAN CREDIT 500 - 4500 Lei 15 zile sau 3 luni Pentru 1000 plătim 1.046,1 la 15 zile și dacă este la 3 luni plătim 1.119,4 la Lei SOLICITĂ!
HORA CREDIT 100 - 10.000 Lei 1 zi - 6 luni Pentru 1.000 Lei pe 30 zile plătim 1.000,03 - Pentru 70 de zile 1.033,6 Lei și pentru 6 luni plătim 2.291,3 Lei SOLICITĂ!

Cheltuieli și comisioane asociate 

Cum s─â alegi un ├«mprumut personalSolicitarea unui credit presupune o serie de cheltuieli. ├Än primul r├ónd, trebuie s─â ╚Ťinem cont de comisioanele percepute de entitate ╚Öi care sunt ├«n principal:

Comisioane de deschidere si studiu. Cel mai comun lucru este c─â entit─â╚Ťile percep comisioane de deschidere, unele entit─â╚Ťi percep ╚Öi comisioane de studiu. ├Än ambele cazuri ele constau ├«ntr-un procent din suma ├«mprumutului; ├Än plus, unele entit─â╚Ťi percep o sum─â fix─â ÔÇőÔÇőminim─â, independent de suma ├«mprumutului solicitat.

Comisioane pentru anulare anticipat─â. Entit─â╚Ťile includ ╚Öi un comision pentru rambursarea anticipat─â a ├«mprumutului, indiferent dac─â acesta este total sau doar o parte din capitalul restant. Acest comision este limitat de lege, astfel ├«nc├ót nu poate dep─â╚Öi 0,50% din capitalul restant dac─â mai sunt mai pu╚Ťin de 12 luni p├ón─â la plata creditului ╚Öi 1% dac─â termenul respectiv este mai lung.

Cheltuieli de interven╚Ťie notarial─â. Unele entit─â╚Ťi solicit─â interven╚Ťia unui notar la semnarea contractului, al c─ârui cost este asumat de consumator. Datorit─â acestei interven╚Ťii, contractul cap─ât─â un caracter executiv, ceea ce permite entit─â╚Ťii s─â ac╚Ťioneze mai rapid in cazul in care clientul nu poate achita ratele.

5 fapte pe care ar trebui s─â le ╚Ťine╚Ťi cont ├«nainte de a angaja un mini-├«mprumut

Exigen╚Ťe ╚Öi cerin╚Ťe

Determina╚Ťi capacitatea de ├«mprumut

Cump─ârarea pe credit v─â permite s─â cheltui╚Ťi ├«n raport cu veniturile viitoare ╚Öi faciliteaz─â achizi╚Ťionarea de bunuri de larg consum. Cu toate acestea, cu c├ót datoria este mai mare, cu at├ót sarcina financiar─â este mai mare, sub form─â de pl─â╚Ťi de dob├ónd─â ╚Öi rambursare a principalului.

A tr─âi ├«n datorii ├«nseamn─â asumarea unei serii de riscuri care trebuie gestionate corespunz─âtor, de aceea este necesar s─â facem o evaluare a capacit─â╚Ťii noastre de plat─â actuale ╚Öi viitoare.

Capacitatea noastr─â de plat─â poate sc─âdea din cauza diver╚Öilor factori, cum ar fi o sc─âdere a veniturilor, o cre╚Ötere a cheltuielilor sau o cre╚Ötere a poverii financiare ca urmare a cre╚Öterii ratelor dob├ónzilor, care determin─â cre╚Öterea ratelor creditelor la dob├ónd─â cu o dob├ónd─â variabil─â. Prin urmare, este foarte important s─â ╚Ťii cont de to╚Ťi ace╚Öti factori ├«nainte de a lua decizia de a aplica pentru un ├«mprumut.

Credite de consum oferite online

De ceva vreme, pe internet au proliferat un număr mare de companii care oferă credite și care nu sunt supravegheate de Banca României.

Cererea se face de obicei online, iar r─âspunsul privind viabilitatea ├«mprumutului se prime╚Öte ├«n pu╚Ťin peste o zi.

Unele sunt microcredite, pentru sume mici pe termen scurt. Exist─â ├«ns─â companii care s-au lansat s─â ofere ├«mprumuturi de sume mai mari, care pot ajunge la 5.000 de euro ╚Öi ramburseaz─â ├«n termene mai lungi, p├ón─â la patru ani. ├Än aceste cazuri necesit─â o cerin╚Ť─â suplimentar─â, ├«n principal s─â aib─â un anumit tip de venit.

Cu c├óteva excep╚Ťii, informa╚Ťiile pe care le ofer─â de obicei sunt destul de rare ╚Öi se limiteaz─â la taxele care trebuie pl─âtite. ├Än multe altele nu ofer─â niciun tip de informa╚Ťie ╚Öi ├«ncurajeaz─â poten╚Ťialii clien╚Ťi s─â-╚Öi furnizeze datele pentru a le trimite o ofert─â personalizat─â.

Ratele dobânzilor la aceste împrumuturi pot avea DAE foarte mari. De fapt, există companii care continuă să ofere deschis împrumuturi la dobânzi abuzive.

Cum să alegi cel mai bun împrumut personal

Informa╚Ťi-v─â ├«nainte de a contracta un credit

trebuie s─â ne informam bine ├«nainte de a semna un ├«mprumutSolicitarea unui ├«mprumut este o sarcin─â care necesit─â a avea maximum de informa╚Ťii, pentru a putea compara diferite oferte ╚Öi a putea decide care este cea mai convenabil─â pentru noi ├«n func╚Ťie de interesele noastre.

Entit─â╚Ťile trebuie s─â furnizeze informa╚Ťii complete, u╚Öor de ├«n╚Ťeles ╚Öi comparabile. Din acest motiv, Legea stabile╚Öte care ar trebui s─â fie informa╚Ťiile prealabile care trebuie furnizate consumatorilor ├«nainte de a contracta. Pentru a furniza aceste informa╚Ťii, entit─â╚Ťile trebuie s─â utilizeze un document tipizat, care cuprinde mai multe aspecte: rata nominal─â a dob├ónzii, produsele de contractare obligatorie ╚Öi costul acestora, sau DAE ╚Öi valoarea capitalul ├«mprumutat plus dob├ónda ╚Öi eventualele cheltuieli aferente creditului, toate ilustrate printr-un exemplu reprezentativ care include toate ipotezele utilizate pentru calcularea ratei respective. De asemenea, trebuie s─â include╚Ťi toate comisioanele care vi se pot percepe din orice motiv.

%d blogeri au apreciat: