Cere╚Ťi un ├«mprumut ╚Öi duce╚Ťi-l la perfec╚Ťiune

Via╚Ťa este plin─â de obiective de ├«ndeplinit ╚Öi de evenimente neprev─âzute de rezolvat.┬áPe de o parte, trebuie s─â planifici ╚Öi s─â stabile╚Öti obiective pentru a-╚Ťi ├«ndeplini obiectivele ╚Öi, pe de alt─â parte, trebuie s─â fii preg─âtit pentru un eveniment neobi╚Önuit care ├«╚Ťi poate dezechilibra s─ân─âtatea financiar─â ╚Öi te poate gr─âbi.┬á├Än ambele cazuri, pute╚Ťi solicita un ├«mprumut.

Acest instrument financiar ├«╚Ťi va oferi sprijin atunci c├ónd ai nevoie, dar trebuie s─â te asiguri c─â folose╚Öti corect aceast─â finan╚Ťare pentru a nu avea probleme, a╚Öa c─â ├«nva╚Ť─â cum s─â-╚Ťi gestionezi banii.

Sfaturi pentru a solicita un ├«mprumut ╚Öi a-l duce la perfec╚Ťiune

Un credit se acord─â dup─â analiza capacit─â╚Ťii dumneavoastr─â de plat─â, dar trebuie s─â returna╚Ťi suma total─â de bani care v-a fost ├«mprumutat─â plus dob├ónda acumulat─â ├«n timpul c├ót a durat finan╚Ťarea dumneavoastr─â ╚Öi care a fost convenit─â la ├«nceputul termenului stabilit.

Urma╚Ťi urm─âtoarele sfaturi pentru a le duce la perfec╚Ťiune ╚Öi pentru a construi un istoric bun de credit:

  1. Cerceta╚Ťi ╚Öi compara╚Ťi alternativele dvs

împrumut perfect

Nu este vorba doar de compararea ratei dob├ónzii, ar trebui s─â verifica╚Ťi ╚Öi Costul Total Anual (CAT), care este rata real─â care include dob├ónda ╚Öi costurile suplimentare pe care le are un ├«mprumut, cum ar fi comisioane, comisioane ╚Öi asigur─âri.┬áDe asemenea, v─â va fi foarte util s─â revizui╚Ťi Costul Total al Creditului (CTC), care este suma total─â pe care o ve╚Ťi ajunge s─â o pl─âti╚Ťi atunci c├ónd lua╚Ťi ├«n considerare toate cele suplimentare.

  1. Furnizeaz─â informa╚Ťiile complete la ├«nceput

Acesta este unul dintre sfaturile ├«nainte de a solicita un ├«mprumut pentru a gr─âbi procesul: este convenabil s─â furnizezi toate informa╚Ťiile pe care ace╚Ötia le cer de la prima dat─â, deoarece orice clarificare poate ├«nsemna o ├«nt├órziere a procesului.

  1. Verifica╚Ťi contractul ├«n detaliu

Trebuie s─â revizui╚Ťi la ce v─â angaja╚Ťi ╚Öi care sunt excep╚Ťiile.

  1. Rula╚Ťi simul─âri

F─âc├ónd simul─âri ale ├«mprumutului dumneavoastr─â, ve╚Ťi putea revizui c├óte pl─â╚Ťi trebuie s─â efectua╚Ťi, sumele fiec─âreia ╚Öi datele angajate.┬áVe╚Ťi avea posibilitatea s─â cunoa╚Öte╚Ťi comportamentul creditului ╚Öi c├ót ve╚Ťi fi pl─âtit c├ónd ve╚Ťi termina.

  1. Verifica╚Ťi produsele care pot fi conectate

Uneori creditele au accesorii care pot genera costuri suplimentare.

  1. Alege╚Ťi termenul corect ├«n func╚Ťie de capacitatea dvs. de plat─â

Dac─â alege╚Ťi un termen lung pentru a avea pl─â╚Ťi lunare mai mici, ve╚Ťi ajunge s─â pl─âti╚Ťi mai mult─â dob├ónd─â.┬áDimpotriv─â, dac─â este foarte scurt, ratele ar putea necesita o mul╚Ťime de resurse ├«n fiecare lun─â.

  1. Nu cere mai mul╚Ťi bani dec├ót ai nevoie

Una dintre cele mai grave gre╚Öeli ├«n gestionarea banilor este uitarea c─â tot ceea ce este solicitat trebuie returnat, prin urmare, solicita╚Ťi doar ceea ce ave╚Ťi nevoie.

  1. Solicita╚Ťi creditul ├«n moneda na╚Ťional─â

Acest lucru v─â asigur─â de suma pe care trebuie s─â o pl─âti╚Ťi, deoarece va fi o sum─â pe care o cunoa╚Öte╚Ťi ╚Öi care va r─âm├óne constant─â.

  1. Alege╚Ťi un tip de tarif ├«n func╚Ťie de profilul dvs

Ratele variabile pot func╚Ťiona pentru tine, dar sunt riscante ├«n cazul ├«n care exist─â o ajustare la mijlocul finan╚Ť─ârii. Daca iti doresti ceva mai sigur, alege o rata fixa care sa r─âm├ón─â aceea╚Öi pe toata perioada, ├«╚Ťi va fi mai u╚Öor de urmat si ├«╚Ťi va aduce mai multa stabilitate.

  1. nu întârzia niciodată

Este foarte important s─â pl─âti╚Ťi toate taxele ├«n termenele pe care le-a╚Ťi stabilit.

├Änainte de a v─â solicita ├«mprumutul, urma╚Ťi aceste recomand─âri ╚Öi g─âsi╚Ťi finan╚Ťarea ideal─â pentru┬á┬áa v─â atinge obiectivele.┬áNu uita╚Ťi s─â fi╚Ťi responsabil ╚Öi s─â retrage╚Ťi imediat suma taxei din venitul lunar.

Buna gestionare a┬á┬ácreditelor de nevoi personale┬á┬ásau a oric─ârui alt tip de credit este responsabilitatea at├ót a celui care prime╚Öte creditul, c├ót ╚Öi a celui care ├«l acord─â.┬áBuna conduit─â din partea ambelor asigur─â o economie s─ân─âtoas─â la nivel micro ╚Öi macroeconomic.┬áDe aceea este important─â ├«mprumuturile responsabile.┬á├Än aceast─â postare explic─âm mai multe despre concept ╚Öi despre cum v─â pute╚Ťi asigura c─â ave╚Ťi un comportament bun pentru propria bun─âstare financiar─â.

%d blogeri au apreciat: