Sari la con╚Ťinut

O FI ADEV─éRAT? ­čôŁ Pot face ├«mprumut la banc─â dac─â lucrez ├«n Str─âin─âtate?

Tu crezi că eu pot face împrumut la bancă dacă lucrez in străinătate?

Lucrezi în străinătate și câștigi binișor dar totuși ai nevoie de un împrumut pentru a putea împlini visul tău de a avea o casa sau o mașină șucară.

Pe acolo prin str─âin─âtate pe unde lucrezi nu prea vor sa iti dea bani cu ├«mprumut ╚Öi te-ai g├óndit tu a╚Öa ├«n mintea ta ca ai putea sa te ├«mprumu╚Ťi ├«n Romania.

Am f─âcut acest articol pentru a ├«╚Ťi explica dac─â persoanele care lucreaz─â ├«n str─âin─âtate pot ob╚Ťine un ├«mprumut
dac─â este a╚Öa care ar fii condi╚Ťiile ╚Öi de ce acte avem nevoie.
╚śi nu ├«n ultimul r├ónd la ce b─ânci putem apela ╚Öi care sunt condi╚Ťiile ╚Öi caracteristicile principale ale fiec─âruia.

Vestea bun─â este c─â avem anumite b─ânci ╚Öi institu╚Ťii financiare care acorda credite pentru rom├ónii care lucreaz─â ├«n str─âin─âtate.

Condi╚Ťia principal─â este s─â putem demonstra venituri pe o durat─â minim─â de un an.

Actele necesare ca să pot face împrumut la bancă dacă lucrez in străinătate

  • Dovada venitului este necesar─â pentru aprobarea creditului
  • adeverin╚Ť─â de salariu sau document eliberat de angajator care con╚Ťine cel pu╚Ťin datele de identificare ale angajatorului ╚Öi ale lucr─âtorului ╚Öi veniturile ob╚Ťinute. Documentul trebuie depus ├«n original ╚Öi cu traducere legalizat─â.
  • contractul(ele) de munc─â ╚Öi, dac─â este cazul, actele adi╚Ťionale aferente acestora, traduse ╚Öi legalizate conform celor de mai sus.

Din documentele prezentate trebuie s─â rezulte c─â persoanele interesate au minimum 12 luni vechime ├«n munc─â ╚Öi cel pu╚Ťin 3 luni angajare curent─â ╚Öi c─â se accept─â ╚Öi situa╚Ťii de ├«ntrerupere de p├ón─â la trei luni ├«n ultimele 12 luni. )

  • dovada ├«nregistr─ârii de c─âtre organul fiscal al ╚Ť─ârii ├«n care se realizeaz─â venitul, legalizat─â ╚Öi tradus─â ├«n conformitate cu cele de mai sus
  • copie a pa╚Öaportului, certificat─â la ghi╚Öeul b─âncii sau legalizat─â conform celor de mai sus, dac─â depozitele sunt efectuate ├«ntr-o ╚Ťar─â din afara Uniunii Europene
  • o declara╚Ťie pe propria r─âspundere, din care s─â rezulte adresa de coresponden╚Ť─â (adres─â complet─â a loca╚Ťiei ╚Öi num─âr de telefon sau adresa de e-mail) la care pot fi contacta╚Ťi ├«n Rom├ónia sau ├«n ╚Ťara ├«n care se realizeaz─â venitul

Traducerile legalizate sunt acceptate la Consulatul Rom├óniei/Misiunea Diplomatic─â a Rom├óniei sau la un Notar Public din Rom├ónia/un Notar Public din ╚Ťara ├«n care se realizeaz─â venitul. In acest caz este necesara si apostila/supra legalizarea, dup─â caz, pe toate actele cu parafa de legalizare ├«n original.

Acum să vedem unde pot face împrumut la banca dacă lucrez in străinătate

Banca Transilvania

Ce răspund cei de la Banca Transilvania la întrebarea: "Dacă sunt în străinătate pot aplica la un credit?"
Ce r─âspund cei de la Banca Transilvania la ├«ntrebarea: ÔÇ×Dac─â sunt ├«n str─âin─âtate pot aplica la un credit?ÔÇŁ (Captur─â de ecran realizat─â pe pagina lor rela╚Ťionat─â ce poate fi g─âsit─â aici)

Nivelurile veniturilor contractelor de munc─â au ├«ncetat ├«n str─âin─âtate de cel pu╚Ťin un an.
Girant care locuie╚Öte ╚Öi ob╚Ťine veniturile ├«n Rom├ónia. Singura op╚Ťiune aici este un credit care s─â fie garantat cu o ipotec─â imobiliar─â.

Patria Bank

condi╚Ťii de acordare ipoteca patria bank din care reiese ca acept─â venituri realizate in strainatate
condi╚Ťii de acordare ipoteca patria bank din care reiese ca accept─â venituri realizate in str─âin─âtate. Captur─â de ecran preluat─â de pe pagina lor ce poate fi g─âsit─â aici.

Se cere un avans de 15% din costurile garantate ├«n LEI sau 20% pentru ipoteca cu euro, dac─â ave╚Ťi doar un venit ├«n euro sau 25% pentru ipoteca cu euro, dac─â nu exist─â venituri ├«n euro sau

Pute╚Ťi folosi un ├«mprumut ├«n domeniul imobiliar cu f─âr─â avans, dac─â cump─âra╚Ťi un imobil de cel pu╚Ťin 60.000 de euro ├«ntr-o zon─â mare de ora╚Ö ╚Öi aduce╚Ťi o alt─â proprietate pentru a v─â asigura garan╚Ťii suplimentare.

BRD

logo tu ești viitorul de la BRD
Logo este a m─ârcii reg├şstrate BRD ╚Öi preluat de pe pagina lor oficial─â

Girant CU VENIT DIN ROM NIA, care s─â poat─â acoperi 130% din plata lunara a creditului (cu excep╚Ťia persoanelor ce lucreaz─â pe mijloace de transport interna╚Ťionale care nu vor fi obliga╚Ťi sa primeasc─â venituri din Rom├ónia).

În cazul în care creditele sunt garantate cu ipoteca, se pot lua in calcul veniturile primite in străinătate; În cazul altor împrumuturi, au fost luate în considerare doar veniturile primite și/sau înregistrate în România.

TechVentures Bank

din condi╚Ťiile techventures bank reiese ca accept─â persoane cu venituri din str─âin─âtate
din condi╚Ťiile TechVentures bank reiese ca accept─â persoane cu venituri din str─âin─âtate Captur─â de ecran luat─â de aici

O condi╚Ťie este ca cel pu╚Ťin solicitantul sau so╚Ťul acestuia s─â realizeze venituri ├«n Rom├ónia. Se accept─â cumularea veniturilor pe care solicitantul ├«l prime╚Öte ├«mpreun─â cu veniturile (so╚Ť/so╚Ťie) ╚Öi/sau alt copl─âtitor

Banca Românească

Se poate vedea mai multe informa╚Ťii pe pagina lor.

Cet─â╚Ťenii rom├óni sau str─âinii au reziden╚Ť─â permanent─â sau temporar─â ├«n Rom├ónia sau ├«ntr-o ╚Ťar─â UE.

CEC Bank

Condi╚Ťii pentru contractarea de credite pe baza veniturilor din str─âin─âtate
Captură de ecran de pe pagina lor oficială pe care o găsești aici

├Ämprumuturile trebuie s─â fie garantate cu garan╚Ťii, respectiv o ipotec─â imobiliar─â ╚Öi/sau o ipotec─â imobiliar─â care constituie o garan╚Ťie ├«n numerar (pentru un depozit de garan╚Ťie) sau trebuie garantate prin garan╚Ťii emise de Fondul de Garantare ├«n contul ╚Öi numele statului. .

Garanti BBVA

Formularul de solicitare ├«l g─âse╚Öti aici ­čĹł

  • Trebuie s─â ave╚Ťi cel pu╚Ťin 2 ani de vechime ├«n postul actual.
  • Durata este de Maxim de 30 de ori ÔÇô cet─â╚Ťenii romani
  • Vechime de minim 6 luni cu angajatorii actuali.

Credite de investi╚Ťii imobiliare pentru cet─â╚Ťenii str─âini / Rom├óni cu venituri din str─âin─âtate: lei sau euro

Nu este necesar s─â ave╚Ťi girant cu venituri din Rom├ónia.

Venit minim:
7.500 RON (sau echivalent);
10.000 RON (sau echivalent) pentru str─âini;

Este necesar s─â pl─âtim un avans
20% pentru cet─â╚Ťenii romani cu venituri in str─âin─âtate
25% pentru cet─â╚Ťenii str─âini

OTP Bank

model de calcul credit ipotecar otp bank
Captură de ecran de pe pagina lor pe care o regăsești aici

Trebuie s─â avem un venit secundar de preferin╚Ť─â pe teritoriul Rom├óniei

Alpha Bank

Toate op╚Ťiunile de credit pentru persoane fizice se reg─âsesc aici ÔČů

Cet─â╚Ťenii rom├óni, reziden╚Ťii fiscali

Cel pu╚Ťin 3 luni ├«n pozi╚Ťia actual─â ╚Öi cel pu╚Ťin un an de experien╚Ť─â ├«n munc─â continu─â.

Comenteaz─â despre ÔÇ×pot face ├«mprumut la banc─â dac─â lucrez in str─âin─âtate.ÔÇŁ

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *