Elon Musk nu își poate permite să cumpere Twitter: ar trebui să facă un împrumut cu acțiunile sale Tesla drept garanție și acestea s-ar scufunda, potrivit unui expert

Elon Musk nu își permite să cumpere Twitter. Pentru a face acest lucru, el ar trebui să împrumute bani și să-și folosească acțiunile Tesla ca garanție, potrivit unui profesor de la Universitatea din New York.

CEO-ul Tesla și SpaceX a ridicat în urmă cu câteva zile achiziția Twitter într-o operațiune care a evaluat platforma de social media la 43.000 de milioane de dolari (39.744 de milioane de euro).

Scott Galloway, profesor de marketing la Stern School of Business de la Universitatea din New York, a declarat în acest sens că, în ciuda faptului că proprietarul Tesla are o avere estimată la 259.000 de milioane de dolari , nu are „o cale viabilă de finanțare” tranzacția fără a pune în pericol acțiunile Tesla.

Musk este cel mai mare acționar unic al producătorului de automobile, deținând 17% din capital.

Concesionar Tesla in Madrid Spania„Nu vă puteți permite această operațiune”, le-a spus Galloway ascultătorilor de la Pivot , un podcast al revistei din New York pe care îl găzduiește împreună cu jurnalista de tehnologie Kara Swisher.

Musk are 2,95 miliarde de dolari în numerar , conform estimărilor Bloomberg Billionaires Index.

Galloway a pus pe masă care ar fi posibilele scenarii pentru Musk.

„Primul este să te împrumuți și nu poți pentru că compania ta nu generează un ebitda pozitiv [venituri înainte de dobânzi, impozite, depreciere și amortizare a datoriilor]. Nicio companie nu te va împrumuta mai mult de o mie sau câteva miliarde de dolari, așa că trebuie să strângi un capital de 40 de miliarde de dolari”.

De asemenea, ai putea să mergi la prietenii tăi și să le ceri să pună bani, dar „colegilor” lui Musk le plac banii mai mult decât libertatea de exprimare, a spus Galloway, referindu-se la motivul lui Musk de a dori să preia Twitter . „Ar începe să pună întrebări la care el nu poate răspunde”.

„Într-adevăr, singura sursă viabilă de finanțare aici este să iei un împrumut cu acțiunile tale Tesla drept garanție ”, a adăugat el.

Galloway a spus că Musk ar trebui, prin urmare, să împrumute 40 de miliarde de dolari, față de acțiunile sale în valoare de 200-300 de miliarde de dolari.

“Nici o bancă nu s-ar angaja singură în așa ceva. Experții și-ar face analiza și ar concluziona că, dacă afacerile devin foarte proaste, nu ar trebui să fie singurii care să se îndrăgostească de obsesiile lui Musk”, a explicat profesorul.

Prin urmare, Musk ar trebui să ceară sprijin mai multor bănci, spune Galloway.

„ Ar impune cerințe de marjă uriașe , ceea ce înseamnă că dacă acțiunile Tesla s-ar înjumătăți, ceea ce ar putea face cu ușurință, atunci dintr-o dată Elon Musk ar fi forțat să-și cedeze compania”, a analizat.

„Știți ale cui acțiuni ar scădea dacă această tranzacție ar fi încheiat cumva și ar strânge bani prin susținerea Tesla? Acțiunile Tesla”.

Deocamdată, Galloway a preferat să nu comenteze.

La începutul acestei luni, Musk a declarat că a achiziționat un pachet de 9,2% din acțiunile Twitter, făcându-l cel mai mare acționar individual al companiei. Managerul Vanguard controlează 10,3%.

Twitter s-a grăbit să-i ofere lui Musk un loc în consiliul de administrație, lucru pe care l-a refuzat. Intrarea în consiliu ar fi limitat proprietatea lui Musk la 14,9%, împiedicându-l să înghită întreaga companie.

Galloway crede, de asemenea, că achiziția lui Musk, care ar lua compania privată, va duce la pierderi de locuri de muncă.

13 moduri de a ECONOMISI BANI când costul vieții crește

În fiecare zi căutăm moduri de a economisi bani, deoarece costul vieții continuă să crească în toată țara. Mulți se tem că a-și câștiga existența va deveni din ce în ce mai dificil.

Odată cu criza valutară în curs de desfășurare, care va lovi mai puternic începând cu luna viitoare, mulți oameni din întreaga țară caută modalități de a reduce cheltuielile pentru a-și spori și mai mult banii câștigați cu greu.

Locuitorii Spaniei văd creșteri puternice ale prețurilor la gaze și alimente și, odată cu creșterea facturilor la energie, unii ar putea fi nevoiți să aleagă între a porni căldura sau a mânca.

În plus, căutăm cu toții modalități de a profita la maximum de banii noștri, iar Consultant Financiar a identificat 13 moduri de a economisi bani acasă și de a reduce factura casnică.

#1. Nu spălați hainele la temperaturi ridicate

Petele, petele și urmele pot da impresia că cu cât temperatura este mai mare, cu atât mai multe pete vor fi îndepărtate, dar nu este întotdeauna cazul.

Dacă este posibil, încercați să spălați la 30 de grade deoarece acest lucru poate economisi până la 60% energie pe ciclu.

Nu uitați că detergentul și balsamul sunt în plus, așa că dacă doriți să reduceți costurile, cumpărați o marcă propie de magazin.

#2. Alegeți setările ecologice pentru mașina dvs. de spălat vase

Una dintre multele moduri de a economisi bani acasă ar fi să alegi o setare eco în locul spălării la presiune înaltă. Modul Eco este utilizat pentru un ciclu de spălare cu temperatură mai scăzută, iar utilizarea unei spălări cu temperatură mai scăzută consumă mai puțină energie, dar menține un nivel mai ridicat de curățenie.

Potrivit unui raport, dacă o gospodărie folosește o mașină de spălat vase în fiecare zi, șapte spălări pe săptămână vor costa aproximativ 1,44 EUR, sau aproximativ 74,88 EUR pe an.

#3. Folosește dușul, nu cada

Dacă nu împărțiți apa din baie, un duș vă poate economisi bani dacă utilizați apa în mod responsabil.

Dacă este un duș rapid, dușul va folosi mai puțină apă și energie decât cada. Când cumpărați un apometru, puteți vedea și cât cheltuiți și să vedeți dacă faceți duș prea mult.

Dacă aveți un permis de gimnastică, încercați să folosiți dușul de acolo pentru a reduce costurile.

Sau, dacă locul de muncă are un duș, puteți încerca oricând să reduceți costurile acasă folosind dușul de lucru.

#4. Asigurați-vă că ferestrele sunt închise și ventilate

Când închidem fereastra, dar încă simțim frig, de multe ori ne gândim că este timpul să pornim încălzirea. Dar puteți adăuga straturi suplimentare acasă și vă asigurați că toate elementele de fixare sunt fixate acasă.

Vântul poate pătrunde prin deschideri mici și îl răcește, așa că instalați mai multe nuanțe în loc să porniți automat căldura.

#5. Alegeți să uscați în mod natural în loc să folosiți aparate electrocasnice

Când ne gândim la spălarea rufelor, nu este vorba doar de cantitatea de apă. Utilizarea uscătoarelor, a aparatelor de îndreptat și a ondulatoarelor crește, de asemenea, consumul de energie în casă și ne mărește semnificativ facturile la energie. Dacă doriți să economisiți bani și energie, utilizați aceste dispozitive numai pentru ocazii speciale. Și părul tău îți va mulțumi.

Apropo de haine, atârnă-le de umerașe acasă sau de o funie de rufe în loc să folosești uscătorul. Dacă îți faci timp, poți economisi până la 60 EUR pe factură uscând hainele la aer în loc de uscare cu rufe.

#6. Asigurați-vă achizițiile mai eficiente din punct de vedere energetic

Indiferent dacă aveți nevoie de un nou frigider sau congelator, un nou uscător sau chiar un nou aparat, asigurați-vă că următoarea achiziție este mai eficientă din punct de vedere energetic.

Achiziționarea unui frigider cu congelator mai mic îți va reduce facturile la energie. Protejați-vă frigiderul și congelatorul de lumina directă a soarelui, astfel încât să nu fie suprasolicitate.

Nu uitați să vă dezghețați frigiderul cel puțin o dată pe an. La fel ca detoxifierea pentru oameni, este bine pentru sănătatea ta dacă frigiderul este bun pentru tine.

#7. Deconectați-vă în loc de Standby

Mulți dintre noi pur și simplu acționează un comutator pentru a opri dispozitivele în loc să le deconectăm complet. S-ar putea să credeți că oprirea televizorului cu telecomandă înseamnă doar economii de bani, dar nu este cazul.

Da, este posibil ca televizorul să nu fie pornit pentru consumator, dar dacă porniți întrerupătorul, conectați cablul și se aprinde lumina de pe televizor, electricitatea continuă să curgă prin cablul respectiv, irosind energie. Opțiune ușoară? Deconectați totul din priză când nu este utilizat. O modalitate ușoară ar fi să aveți o priză cu un comutator pentru a opri totul cu ușurință.

#8. Dacă este posibil, folosește transportul în comun și lasă-ți mașina acasă, sau mai bine, vinde-o

Pandemia a schimbat modul în care lucrăm, așa că cel mai bine este să discutați despre asta cu angajatorul dumneavoastră. Dacă puteți, solicitați un permis de lucru de la domiciliu în viitorul apropiat, ceea ce vă va economisi costurile de călătorie.

Chiar abandonând complet mașina. Nu numai că vei economisi la factura de combustibil, dar vei economisi și la asigurarea auto, ITV și taxe. Folosirea transportului public este una dintre cele mai bune moduri de a economisi bani.

#9. Unul dintre moduri de a economisi bani poate fi să schimbi mărcile în timp ce faci cumpărături

Fiecare supermarket va avea produse de marcă proprie, care sunt întotdeauna mai ieftine decât produsele de marcă celebră care se vând la un preț mai mare.

Dacă aveți de gând să cumpărați produse alimentare, alegeți-le pe acestea în loc de mărcile mult mai scumpe.

Dacă găsești că magazinul tău alimentar este puțin prea scump, mergi la un supermarket mai ieftin, chiar dacă este mai departe.

#10. În loc să cumpărați haine noi, încercați să mergeți la magazine second-hand.

încălțăminte și haine de mâna a doua pentru a economisi bani
Imagine de Pezibear de la Pixabay

Mulți dintre noi sunt atrași de vânzări sezoniere, transport gratuit și/sau produse suplimentare.

De fapt, adesea cheltuim mai mult decât ne așteptăm. În loc să defilați prin paginile de modă de pe telefon, folosiți magazinul local low-cost.

Indiferent dacă faceți cadou sau cumpărați, prețurile mai mici sunt mai bune pentru toată lumea și puteți economisi și mai mulți bani fără a vă rupe bugetul.

#11. Uită-te la diferite abonamente

Fie că este vorba de abonamente, facturi de telefon sau bilete la sală, vezi ce primești pentru banii tăi.

Dacă lucrați de acasă și nu aveți mandat, vedeți dacă puteți obține unul pentru un cost mai mic de internet sau vedeți ce oferte se potrivesc stilului dvs. de viață actual.

O debit direct de 10 EUR poate părea puțin pentru unii, dar dacă aveți 5 debitări directe de 10 EUR pe lună, înseamnă 50 EUR.

Dacă eliminați 5 debitări directe, puteți economisi 600 EUR pe an.

#12. Schimbări în stilul de viață

Anul acesta ar putea fi anul în care te-ai lăsat de fumat. Un alt mod de a economisi bani acasă

Nu numai că este o opțiune mai sănătoasă, dar vă va economisi și mulți bani.

Optând pentru sporturi gratuite, cum ar fi alergarea sau mersul pe jos, puteți pierde, de asemenea, o medie de 40 EUR din exercițiu.

Participarea la un abonament alimentar poate reduce costurile și poate economisi bani atunci când un abonament pentru cafea vă poate economisi mai mulți bani decât cumpărarea unei cafele în fiecare dimineață.

#13. Vinde articole nefolosite

Dacă mai aveți cadouri de Crăciun sau sunteți în căutarea unui set cadou care a fost pe raft de mult timp, luați în considerare să-l vindeți și să vă recuperați banii.

Acest lucru nu vă va oferi neapărat o rentabilitate excelentă a investiției, dar este mai bine să vindeți articole de care nu aveți nevoie pentru a genera venituri suplimentare.

În acest fel puteți curăța bine și, în continuare, puteți economisi bani. Și tu, ce moduri de a economisi bani acasă știi în afară de acestea? Comentează mai jos!

Acesta este motivul pentru care plătiți mai multă dobândă la primele rate ale creditului personal

Împrumutatul este de acord să plătească rate periodice constante, în care o parte din bani este folosită pentru a rambursa ceea ce i-a împrumutat banca, adică capitalul.

o persoana platind cu cardul
Imagen de flyerwerk en Pixabay

Puterea de cumpărare a societății a fost diminuată de o situație economică actuală care pune țara în serios pericol. Factori precum izbucnirea pandemiei în 2020 și inflația fulgerătoare au afectat negativ buzunarele spaniolilor, determinând din ce în ce mai mulți oameni să se confrunte cu nevoia de a solicita un împrumut de la o instituție financiară.

Cereți un împrumut și duceți-l la perfecțiune

În cazul în care o persoană contactează un împrumut personal la banca sa, aceasta poate avea o surpriză la plata primei rate . Pe chitanța transmisă de bancă figurează suma plătită, precum și totalul care rămâne de returnat, în care cea mai mare parte din ceea ce se plătește corespunde dobânzii pe care o percepe banca. Dar este aceasta o malpraxis din partea entității? Răspunsul este nu si desi aceasta situație este ciudată, motivul este sistemul francez de amortizare prin care sunt guvernate creditele.

Sistemul francez de calcul al ratelor de credit

În primul rând, înainte de a se face cererea de împrumut de nevoi personale, persoana interesată trebuie să cunoască componența ratelor lunare ale acestuia. Împrumutatul este de acord să plătească rate periodice constante, în care o parte din bani este folosită pentru a rambursa ceea ce i-a împrumutat banca , adică capitalul; în timp ce cealaltă parte va fi utilizată pentru plata dobânzii aplicate de entitate, care reprezintă beneficiul acesteia.

Totuși, pentru a calcula cuantumul acestor rate, în care se plătește același lucru în fiecare lună, este necesar să se cunoască metoda numită sistem francez de amortizare, care este folosită de băncile spaniole. La începutul vieții împrumutului, partea care se plătește în dobândă este mai mare, deși, pe măsură ce trec anii, această relație se inversează , astfel încât o persoană va ajunge să plătească mai mult capital, ceea ce reprezintă o parte mai mare din totalul cotelor.

Că o persoană plătește mai multă dobândă decât capital în primele rate ale împrumutului de nevoi personale este ceva cu totul normal, întrucât banca calculează dobânda în funcție de capitalul restant. De aceea, întrucât această rată se plătește lunar, datoria scade în același timp cu dobânda. În cazul în care partea din aceste dobânzi nu scade progresiv în următoarele rate lunare, aceasta ar trebui să declanșeze alarmele împrumutatului.

Ce poți face dacă vrei să plătești mai puțină dobândă?

Achitarea unei sume mai mari de dobândă la început este o situație care nu poate fi evitată, însă nu strica niciodată ca împrumutatul să încerce să reducă respectiva sumă. Dar, cum poți obține o sumă mai mică plătită? Singura modalitate este prin contractarea unui credit de nevoi personale, care are o dobândă mica.

Cereți un împrumut și duceți-l la perfecțiune

Viața este plină de obiective de îndeplinit și de evenimente neprevăzute de rezolvat. Pe de o parte, trebuie să planifici și să stabilești obiective pentru a-ți îndeplini obiectivele și, pe de altă parte, trebuie să fii pregătit pentru un eveniment neobișnuit care îți poate dezechilibra sănătatea financiară și te poate grăbi. În ambele cazuri, puteți solicita un împrumut.

Acest instrument financiar îți va oferi sprijin atunci când ai nevoie, dar trebuie să te asiguri că folosești corect această finanțare pentru a nu avea probleme, așa că învață cum să-ți gestionezi banii.

Sfaturi pentru a solicita un împrumut și a-l duce la perfecțiune

Un credit se acordă după analiza capacității dumneavoastră de plată, dar trebuie să returnați suma totală de bani care v-a fost împrumutată plus dobânda acumulată în timpul cât a durat finanțarea dumneavoastră și care a fost convenită la începutul termenului stabilit.

Urmați următoarele sfaturi pentru a le duce la perfecțiune și pentru a construi un istoric bun de credit:

  1. Cercetați și comparați alternativele dvs

împrumut perfect

Nu este vorba doar de compararea ratei dobânzii, ar trebui să verificați și Costul Total Anual (CAT), care este rata reală care include dobânda și costurile suplimentare pe care le are un împrumut, cum ar fi comisioane, comisioane și asigurări. De asemenea, vă va fi foarte util să revizuiți Costul Total al Creditului (CTC), care este suma totală pe care o veți ajunge să o plătiți atunci când luați în considerare toate cele suplimentare.

  1. Furnizează informațiile complete la început

Acesta este unul dintre sfaturile înainte de a solicita un împrumut pentru a grăbi procesul: este convenabil să furnizezi toate informațiile pe care aceștia le cer de la prima dată, deoarece orice clarificare poate însemna o întârziere a procesului.

  1. Verificați contractul în detaliu

Trebuie să revizuiți la ce vă angajați și care sunt excepțiile.

  1. Rulați simulări

Făcând simulări ale împrumutului dumneavoastră, veți putea revizui câte plăți trebuie să efectuați, sumele fiecăreia și datele angajate. Veți avea posibilitatea să cunoașteți comportamentul creditului și cât veți fi plătit când veți termina.

  1. Verificați produsele care pot fi conectate

Uneori creditele au accesorii care pot genera costuri suplimentare.

  1. Alegeți termenul corect în funcție de capacitatea dvs. de plată

Dacă alegeți un termen lung pentru a avea plăți lunare mai mici, veți ajunge să plătiți mai multă dobândă. Dimpotrivă, dacă este foarte scurt, ratele ar putea necesita o mulțime de resurse în fiecare lună.

  1. Nu cere mai mulți bani decât ai nevoie

Una dintre cele mai grave greșeli în gestionarea banilor este uitarea că tot ceea ce este solicitat trebuie returnat, prin urmare, solicitați doar ceea ce aveți nevoie.

  1. Solicitați creditul în moneda națională

Acest lucru vă asigură de suma pe care trebuie să o plătiți, deoarece va fi o sumă pe care o cunoașteți și care va rămâne constantă.

  1. Alegeți un tip de tarif în funcție de profilul dvs

Ratele variabile pot funcționa pentru tine, dar sunt riscante în cazul în care există o ajustare la mijlocul finanțării. Daca iti doresti ceva mai sigur, alege o rata fixa care sa rămână aceeași pe toata perioada, îți va fi mai ușor de urmat si îți va aduce mai multa stabilitate.

  1. nu întârzia niciodată

Este foarte important să plătiți toate taxele în termenele pe care le-ați stabilit.

Înainte de a vă solicita împrumutul, urmați aceste recomandări și găsiți finanțarea ideală pentru  a vă atinge obiectivele. Nu uitați să fiți responsabil și să retrageți imediat suma taxei din venitul lunar.

Buna gestionare a  creditelor de nevoi personale  sau a oricărui alt tip de credit este responsabilitatea atât a celui care primește creditul, cât și a celui care îl acordă. Buna conduită din partea ambelor asigură o economie sănătoasă la nivel micro și macroeconomic. De aceea este importantă împrumuturile responsabile. În această postare explicăm mai multe despre concept și despre cum vă puteți asigura că aveți un comportament bun pentru propria bunăstare financiară.

%d blogeri au apreciat: