Sari la conținut

13 moduri de a ECONOMISI BANI când costul vieții crește

În fiecare zi căutăm moduri de a economisi bani, deoarece costul vieții continuă să crească în toată țara. Mulți se tem că a-și câștiga existența va deveni din ce în ce mai dificil.

Odată cu criza valutară în curs de desfășurare, care va lovi mai puternic începând cu luna viitoare, mulți oameni din întreaga țară caută modalități de a reduce cheltuielile pentru a-și spori și mai mult banii câștigați cu greu.

Locuitorii Spaniei văd creșteri puternice ale prețurilor la gaze și alimente și, odată cu creșterea facturilor la energie, unii ar putea fi nevoiți să aleagă între a porni căldura sau a mânca.

În plus, căutăm cu toții modalități de a profita la maximum de banii noștri, iar Consultant Financiar a identificat 13 moduri de a economisi bani acasă și de a reduce factura casnică.

#1. Nu spălați hainele la temperaturi ridicate

Petele, petele și urmele pot da impresia că cu cât temperatura este mai mare, cu atât mai multe pete vor fi îndepărtate, dar nu este întotdeauna cazul.

Dacă este posibil, încercați să spălați la 30 de grade deoarece acest lucru poate economisi până la 60% energie pe ciclu.

Nu uitați că detergentul și balsamul sunt în plus, așa că dacă doriți să reduceți costurile, cumpărați o marcă propie de magazin.

#2. Alegeți setările ecologice pentru mașina dvs. de spălat vase

Una dintre multele moduri de a economisi bani acasă ar fi să alegi o setare eco în locul spălării la presiune înaltă. Modul Eco este utilizat pentru un ciclu de spălare cu temperatură mai scăzută, iar utilizarea unei spălări cu temperatură mai scăzută consumă mai puțină energie, dar menține un nivel mai ridicat de curățenie.

Potrivit unui raport, dacă o gospodărie folosește o mașină de spălat vase în fiecare zi, șapte spălări pe săptămână vor costa aproximativ 1,44 EUR, sau aproximativ 74,88 EUR pe an.

#3. Folosește dușul, nu cada

Dacă nu împărțiți apa din baie, un duș vă poate economisi bani dacă utilizați apa în mod responsabil.

Dacă este un duș rapid, dușul va folosi mai puțină apă și energie decât cada. Când cumpărați un apometru, puteți vedea și cât cheltuiți și să vedeți dacă faceți duș prea mult.

Dacă aveți un permis de gimnastică, încercați să folosiți dușul de acolo pentru a reduce costurile.

Sau, dacă locul de muncă are un duș, puteți încerca oricând să reduceți costurile acasă folosind dușul de lucru.

#4. Asigurați-vă că ferestrele sunt închise și ventilate

Când închidem fereastra, dar încă simțim frig, de multe ori ne gândim că este timpul să pornim încălzirea. Dar puteți adăuga straturi suplimentare acasă și vă asigurați că toate elementele de fixare sunt fixate acasă.

Vântul poate pătrunde prin deschideri mici și îl răcește, așa că instalați mai multe nuanțe în loc să porniți automat căldura.

#5. Alegeți să uscați în mod natural în loc să folosiți aparate electrocasnice

Când ne gândim la spălarea rufelor, nu este vorba doar de cantitatea de apă. Utilizarea uscătoarelor, a aparatelor de îndreptat și a ondulatoarelor crește, de asemenea, consumul de energie în casă și ne mărește semnificativ facturile la energie. Dacă doriți să economisiți bani și energie, utilizați aceste dispozitive numai pentru ocazii speciale. Și părul tău îți va mulțumi.

Apropo de haine, atârnă-le de umerașe acasă sau de o funie de rufe în loc să folosești uscătorul. Dacă îți faci timp, poți economisi până la 60 EUR pe factură uscând hainele la aer în loc de uscare cu rufe.

#6. Asigurați-vă achizițiile mai eficiente din punct de vedere energetic

Indiferent dacă aveți nevoie de un nou frigider sau congelator, un nou uscător sau chiar un nou aparat, asigurați-vă că următoarea achiziție este mai eficientă din punct de vedere energetic.

Achiziționarea unui frigider cu congelator mai mic îți va reduce facturile la energie. Protejați-vă frigiderul și congelatorul de lumina directă a soarelui, astfel încât să nu fie suprasolicitate.

Nu uitați să vă dezghețați frigiderul cel puțin o dată pe an. La fel ca detoxifierea pentru oameni, este bine pentru sănătatea ta dacă frigiderul este bun pentru tine.

#7. Deconectați-vă în loc de Standby

Mulți dintre noi pur și simplu acționează un comutator pentru a opri dispozitivele în loc să le deconectăm complet. S-ar putea să credeți că oprirea televizorului cu telecomandă înseamnă doar economii de bani, dar nu este cazul.

Da, este posibil ca televizorul să nu fie pornit pentru consumator, dar dacă porniți întrerupătorul, conectați cablul și se aprinde lumina de pe televizor, electricitatea continuă să curgă prin cablul respectiv, irosind energie. Opțiune ușoară? Deconectați totul din priză când nu este utilizat. O modalitate ușoară ar fi să aveți o priză cu un comutator pentru a opri totul cu ușurință.

#8. Dacă este posibil, folosește transportul în comun și lasă-ți mașina acasă, sau mai bine, vinde-o

Pandemia a schimbat modul în care lucrăm, așa că cel mai bine este să discutați despre asta cu angajatorul dumneavoastră. Dacă puteți, solicitați un permis de lucru de la domiciliu în viitorul apropiat, ceea ce vă va economisi costurile de călătorie.

Chiar abandonând complet mașina. Nu numai că vei economisi la factura de combustibil, dar vei economisi și la asigurarea auto, ITV și taxe. Folosirea transportului public este una dintre cele mai bune moduri de a economisi bani.

#9. Unul dintre moduri de a economisi bani poate fi să schimbi mărcile în timp ce faci cumpărături

Fiecare supermarket va avea produse de marcă proprie, care sunt întotdeauna mai ieftine decât produsele de marcă celebră care se vând la un preț mai mare.

Dacă aveți de gând să cumpărați produse alimentare, alegeți-le pe acestea în loc de mărcile mult mai scumpe.

Dacă găsești că magazinul tău alimentar este puțin prea scump, mergi la un supermarket mai ieftin, chiar dacă este mai departe.

#10. În loc să cumpărați haine noi, încercați să mergeți la magazine second-hand.

încălțăminte și haine de mâna a doua pentru a economisi bani
Imagine de Pezibear de la Pixabay

Mulți dintre noi sunt atrași de vânzări sezoniere, transport gratuit și/sau produse suplimentare.

De fapt, adesea cheltuim mai mult decât ne așteptăm. În loc să defilați prin paginile de modă de pe telefon, folosiți magazinul local low-cost.

Indiferent dacă faceți cadou sau cumpărați, prețurile mai mici sunt mai bune pentru toată lumea și puteți economisi și mai mulți bani fără a vă rupe bugetul.

#11. Uită-te la diferite abonamente

Fie că este vorba de abonamente, facturi de telefon sau bilete la sală, vezi ce primești pentru banii tăi.

Dacă lucrați de acasă și nu aveți mandat, vedeți dacă puteți obține unul pentru un cost mai mic de internet sau vedeți ce oferte se potrivesc stilului dvs. de viață actual.

O debit direct de 10 EUR poate părea puțin pentru unii, dar dacă aveți 5 debitări directe de 10 EUR pe lună, înseamnă 50 EUR.

Dacă eliminați 5 debitări directe, puteți economisi 600 EUR pe an.

#12. Schimbări în stilul de viață

Anul acesta ar putea fi anul în care te-ai lăsat de fumat. Un alt mod de a economisi bani acasă

Nu numai că este o opțiune mai sănătoasă, dar vă va economisi și mulți bani.

Optând pentru sporturi gratuite, cum ar fi alergarea sau mersul pe jos, puteți pierde, de asemenea, o medie de 40 EUR din exercițiu.

Participarea la un abonament alimentar poate reduce costurile și poate economisi bani atunci când un abonament pentru cafea vă poate economisi mai mulți bani decât cumpărarea unei cafele în fiecare dimineață.

#13. Vinde articole nefolosite

Dacă mai aveți cadouri de Crăciun sau sunteți în căutarea unui set cadou care a fost pe raft de mult timp, luați în considerare să-l vindeți și să vă recuperați banii.

Acest lucru nu vă va oferi neapărat o rentabilitate excelentă a investiției, dar este mai bine să vindeți articole de care nu aveți nevoie pentru a genera venituri suplimentare.

În acest fel puteți curăța bine și, în continuare, puteți economisi bani. Și tu, ce moduri de a economisi bani acasă știi în afară de acestea? Comentează mai jos!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *